24بهمن
انتخاب لپ تاپ اصلا کار آسانی نیست. این موقعیت وقتی سخت تر میشود که به دنبال یک لپتاپ بهعنوان کامپیوتر اصلی خود باشید و باید بین دو تا از بزرگترین برندهای بازار تصمیم بگیرید: ایسوس و لنوو. ایسوس و لنوو دو تا از بزرگترین برندهای لپ تاپ در جهان هستند. هر دو شرکت سابقه ای طولانی در تولید محصولات با کیفیت دارند، اما کدام یک بهتر است؟ در این مقاله به این سوال پاسخ دهیم تا کار شما هم هنگام تصمیم گیری راحت تر شود.
کمی درباره ایسوس
ایسوس یک شرکت تایوانی چندملیتی سخت افزار و الکترونیک کامپیوتر است که در تولید لپ تاپ، مانیتور کامپیوتر، مادربرد، کارت گرافیک و درایوهای نوری تخصص دارد. این شرکت همچنین انواع دیگر لوازم الکترونیکی، از جمله لوازم خانگی دیجیتال، تلفن های همراه و تبلت ها را نیز تولید می کند. از سال 2017، ایسوس چهارمین فروشنده بزرگ کامپیوتر در جهان از نظر فروش (2016) و پنجمین تولیدکننده بزرگ گوشی های هوشمند در سطح جهان است.
ایسوس در سال 1989 فعالیت خود را به عنوان تولید کننده مادربرد آغاز کرد. چهار عضو اصلی آن Ted Hsu، TH Tung، Wayne Hsieh و M.T. Liao بودند که هر چهار نفر قبلاً در ایسر مشغول به کار بودند. ایسوس یک شرکت هم در آمریکا به نام ASUSTeK Computer Inc. دارد که محصولاتی مانند لپ تاپ و کارت گرافیک را در بازار آمریکا می فروشد. در سال 2000، ایسوس بخش تولید موبایل خودش را تأسیس کرد و در سال 2002 با لپ تاپ Eee PC خود وارد بازار کامپیوتر شد.
این شرکت در سال های اخیر به موفقیت های قابل توجهی دست یافته است. درآمد آن در سال 2016 بالغ بر 21.536 میلیارد دلار بود. این شرکت در بین پنج فروشنده برتر نوت بوک جهان از نظر فروش واحد (مقام چهارم در سال 2016) رتبه بندی شده است. رقبای اصلی ایسوس در بازار سخت افزار کامپیوتر اپل، دل، اچ پی، لنوو و مایکروسافت هستند، که همگی در ایران هم بازار خوبی دارند.
لپتاپهای ایسوس به دلیل کیفیت، دوام بالا و عملکرد خوب شناخته میشوند. این شرکت همچنین چندین جایزه برای طراحی لپتاپ و مادربرد برده است و در سال 2021 به عنوان با ارزش ترین برند بین المللی تایوان معرفی شد.
کمی درباره لنوو
لنوو یک شرکت چندملیتی است که دفتر آن در چین است. این شرکت در تولید سری های مختلف لپ تاپ از جمله سری ThinkPad، سری IdeaPad و سری Yoga تخصص دارد. Lenovo در سال 1984 با نام Legend Holdings تأسیس شد و در سال 2003 نام خود را به Lenovo Group تغییر داد.
لنوو به مدت چهار سال متوالی از سال 2013 تا 2016 بزرگترین فروشنده کامپیوتر در جهان بوده است. این شرکت علاوه بر کامپیوتر، موبایل، تبلت، سرور و سایر دستگاه های الکترونیکی را نیز تولید می کند. آن ها در سال 2012 وارد بازار گوشیهای هوشمند و در سال 2011 وارد بازار تبلتها شدند. از فوریه 2017، لنوو با سهم 10.2 درصد از بازار، پنجمین فروشنده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان است.
انواع لپتاپ لنوو در جهان بسیار محبوب است. سری ThinkPad به دلیل دوام، کارایی بالا و عمر باتری طولانی خود به خوبی شناخته شده است. در چند سال اخیر نیز با تولید لپتاپ های گمینگ، سعی بر ورود به این بازار پر رونق داشته است.
تفاوت های لپتاپ ایسوس و لنوو
در بحث لپتاپ، ایسوس و لنوو هر دو محصولات درخشانی دارند. اما تفاوت های آن ها در چیست؟ در هر بخش، این دو کمپانی بزرگ را باهم مقایسه میکنیم تا ببینیم در چه فاکتور هایی با هم فرق دارند.
طراحی
Asus:
ایسوس طیف وسیعی از لپتاپها را در اشکال و اندازههای مختلف تولید میکند، اما تقریباً همه آنها طراحی مینیمالیستی متمایز دارند. بیشتر لپتاپهای ایسوس لوکس به نظر میرسند، از زبان طراحی فلزی ظریف گرفته تا بدنه مشکی و صفحهکلیدهای نرم که در لپتاپهای ROG دیده میشود. سری Zenbook به عنوان نمونه ای از لپ تاپ های لاکچری اما با قیمت مناسب است. آنها کوچک و سبک هستند و با حاشیه های کم صفحه نمایش، زیبایی خاصی دارند .
لپتاپهای اخیر ایسوس همچنین دارای ScreenPad هستند، یک پد لمسی که به عنوان یک نمایشگر چند منظوره کوچک نیز عمل میکند. این گزینه برای طراحان بسیار مهم و کمک کننده است.
Lenovo:
وقتی صحبت از طراحی به میان میآید، لنوو طیف متنوعی از لپتاپ ها را در اشکال، اندازهها و رنگهای مختلف ارائه میکند. نوتبوکهای IdeaPad بیشترین تنوع را در این زمینه دارند. سری معروف ThinkPad هم با ظاهر ساده مشکی که در سالهای اخیر به ویژگی بارز آن تبدیل شده است شناخته میشود. لنوو همچنین در لپتاپهای 2-در-1 هم پیشرو است و Lenovo Yoga که با لولا های انعطاف پذیری که دارد، به شما امکان را میدهد کل صفحه را بچرخانید و از لپتاپ خود به عنوان تبلت استفاده کنید.
خرید انواع لپتاپ ایسوس
کیفیت ساخت
Asus:
لپتاپهای ایسوس به خاطر دوام خود نیز شناخته میشوند. چندین مدل از لپتاپ ایسوس دارای گواهینامه military-grade durability هستند که نشان از قدرت ساخت بالای آن ها میدهد. این شرکت در ساخت لپتاپهای میان رده قابل اعتماد، که برای استفادههای مختلف مناسب و بادوام است، زبانزد است. تمامی ZenBook های ساخته شده توسط ایسوس قابل اعتماد و محکم هستند. این موضوع در مورد لپتاپ های سری ROG هم صدق میکند.
Lenovo:
مدل های مختلف لپتاپ لنوو هم وجود دارد که از مواد مختلف ساخته شده اند.سری IdeaPad ممکن است به خوبی ThinkPads نباشد. آنها اغلب سبک تر هستند و قیمت کمتری هم دارند. از طرف دیگر مدل ThinkPad کاملاً نوآورانه است. آنها کوچک و سبک هستند، اما به طور قابل توجهی قوی و خوش ساخت هستند. این به احتمال زیاد به این دلیل است که آنها از کاور های کربنی استفاده می کنند.
به طور کلی اما لنوو در فاکتور کیفیت ساخت از رقیب خود کمی عقب میماند، که البته این موضوع مدل با مدل متفاوت است.
صفحه نمایش
Asus:
ایسوس در برخی از مدلهای ارزانتر، حتی اگر خیلی خوشساخت نباشند، سعی میکند از صفحه نمایش های با کیفیت استفاده کند. آنها دارای نشان NanoEdge با حاشیه های بسیار نازک هستند. بسیاری از لپتاپ های ایسوس دارای نسبت صفحه نمایش به بدنه تا 95 درصد هستند، که به این معنی است که صفحه نمایش بیشتر لپتاپ را پر میکند. درواقع این عدد در مقایسه با سازندگان دیگر بزرگتر محسوب میشود.
Lenovo:
برخلاف ایسوس که در اکثر لپتاپ هایش صفحه نمایش های نازک و کم حاشیه ای دارد، لنوو انتخاب های گسترده تری در قیمت های مختلف به شما میدهد. مدلهایی مانند ThinkPad X1 Yoga Gen 4 دارای صفحهنمایش بزرگ اما حاشیههای غیرعادی زیاد، بهویژه در پایین هستند. همین موضوع را میتوان برای بسیاری از مدلهای قبلی ThinkPad گفت. البته در مدل های جدید تر لنوو این موضوع را حل کرده است.
درکل به نظر می رسد که لنوو تاکید چندانی به ساخت مانیتور های زیبا و لوکس ندارد. البته این به معنای بی کیفیت بودن صفحه نمایش ها نیست. با توجه با قیمت، شما انتخاب های مختلفی دارید که میتوانید انتخاب کنید.
خرید انواع لپتاپ لنوو
عملکرد
Asus:
در لپتاپ های ایسوس، عملکرد به پولی که خرج کردید و فعالیتی که میخواهید انجام دهید بستگی دارد. به طور کلی لپتاپهای ایسوس از نظر عملکرد عملاً در هر رنج قیمتی از رقبای خود بهتر عمل میکنند. حتی سری VivoBook M509 ، دارای پردازنده Ryzen 5 است که در بین لپتاپهای پایین رده خوب محسوب میشود.
گیم هم یکی از حوزههایی است که ایسوس در آن عالی عمل کرده است. لپتاپهای ROG ایسوس همچنان مرزهای نوآوری و قدرت در لپتاپ های گیمینگ را جابجا میکنند و مدلهایی مانند Zephyrus G15 دارای سرعت و گرافیک خارق العاده ای هستند. همچنین از لپتاپ های سری TUF هم نباید چشم پوشی کرد.
Lenovo:
لنوو هم مانند ایسوس، مجموعه بزرگی از لپتاپها را تولید میکند که بخش بزرگی از بازار را در بر میگیرد. اما لنوو بیشتر بر روی لپتاپ های میان رده و متوسط متمرکز است، زیرا اکثر لپتاپ های آن در این رنج قرار میگیرند.
وقتی صحبت از عملکرد به میان می آید، نام ThinkPad به نحو خاصی میدرخشد. این یک گزینه عالی برای استفاده در آفیس ها و محیط کار است. با انواع مختلفی مانند T14 که دارای پردازنده نسل دهم اینتل Core i7-10510U است که می توانید تا 4.90 گیگاهرتز از پردازنده آن کار بکشید. لنوو در بازار گیم نیز فعال است و مدلهایی مانند Legion 7i 15 در این زمینه محبوب هستند. الباه علیرغم اینکه این لپتاپ فوقالعادهای است، اما سری Legion در مقایسه با ROG ضعیف تر عمل میکند.
قیمت
Asus:
از نظر قیمت انوع لپتاپ ایسوس وجود دارد که از 10 – 15 میلیون برای برخی مدلهای VivoBook شروع میشود و تا 100 میلیون برای لپتاپی مانند ProArt StudioBook میرسد. از طرف دیگر ایسوس به یک برند اقتصادی نیز شهرت دارد. ایسوس لپتاپ های اقتصادی زیادی دارد که در عین قیمتی پایین، عملکردی واقعا مناسب را ارائه میدهند. این شرکت برخی از لپتاپ های برتر بازار را با قیمت پایین تا متوسط تولید میکند که واقعا عالی است.
Lenovo:
لنوو به عنوان یک برند خانگی در صنعت، لپتاپ هایی با رنج قیمتی مختلف تولید میکند. اگر تفاوت قابل توجهی بین لنوو و ایسوس وجود داشته باشد، این است که لنوو بیشتر بر تولید انواع متنوعی از مدل های تجاری متمرکز است، برای همین لپتاپهای پایین رده زیادی از لنوو وجود ندارد. لپتاپ های سوپر لاکچری و گران هم از لنوو پیدا نمیکنید. لنوو همچنین لپتاپهای گیمینگ ارزانتری میسازد که میتواند نکته مثبتی برای آن باشد.
نگاه کلی
وقتی صحبت از مقایسه ایسوس در مقابل لنوو می شود، هر دو برند مزایا و معایب خود را دارند. همه چیز به آنچه در یک لپ تاپ نیاز دارید و می خواهید خلاصه می شود. اگر به دنبال یک لپتاپ گیمینگ مقرونبهصرفه هستید که از رقبا بهتر باشد، ایسوس بهترین گزینه برای شماست. با این حال، اگر به یک لپتاپ تجاری قدرتمند با طیف گسترده ای از ویژگی ها نیاز دارید، لنوو گزینه بهتری است.
منبع: TAVPC
- ۰۲/۰۱/۳۰