10خرداد
بازی کردن با رفرشریت بالا میتواند تاثیر خیلی زیادی روی تجربه گیم شما بگذارد تا بیشترین لذت را ببرید. این ویژگی مخصوصا بیشتر روی بازیهای سرعتی و رقابتی بیشتر خودنمایی میکند که هر فریم میتواند مهم باشد. با این حال، صرف خرید یک نمایشگر 144 هرتزی یا 240 هرتزی برای دیدن مزایای آن کافی نیست، مشخصات سختافزاری سیستم شما نیز باید به حد کافی قوی باشد تا بتواند این فریمریت را پشتیبانی کند.
در این مقاله با ما همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم که اهمیت رفرشریت چیست و چرا مهم است.
درک رفرشریت
همانطور که در عکس بالا مشاهده میکنید، رفرشریت بالا به این معنی است که صفحه نمایش با فرکانسی بالاتر عکسها را نمایش میدهد. فاصله زمانی بین این آپدیتها برحسب میلیثانیه محاسبه میشود و نرخ تازهسازی صفحه نمایش (رفرشریت) برحسب هرتز نشان داده میشود. رفرشریت صفحه نمایش شما به این اشاره دارد که هر چند ثانیه یکبار میتواند تصاویر جدید را بکشد. به عنوان مثال، یک صفحه نمایش 144 هرتزی، در هر ثانیه صفحه را 144 بار بروزرسانی میکند و تصویر جدید را میکشد. این هنگامی که با فریمریت بالای تولید شده توسط GPU و CPU که با هم کار میکنند، جفت شود، میتواند منجر به تجربه روانتر و FPS بالاتر شود.
برای اینکه بهترین سود را از رفرشریت بالا بتوانید ببرید، سه بخش مهم وجود دارد که به آنها توجه کنید:
- یک مانیتور با رفرش ریت بالا
- پردازندهای که به اندازه کافی سریع باشد تا دستورالعملهای مهم بازی از جمله هوش مصنوعی، فیزیک، منطق بازی را پردازش کند.
- یک GPU که به اندازه کافی سریع باشد تا این دستورالعملها را سریع اجرا کند و گرافیکی را که روی صفحه می بینید ایجاد کند.
مانیتور فقط میتواند یک تصویر را با سرعتی که سیستم تولید میکند نمایش دهد، بنابراین مهم است که CPU و GPU شما قادر به انجام سریع این فرآیند باشند. اگر CPU و GPU شما قادر به تولید تعداد فریم به اندازه کافی برای مانیتور نباشند، مانیتور شما، صرف نظر از اینکه چقدر مشخصات آن خوب است، نمیتواند تصویری با رفرشریت بالا تولید کند. به عنوان مثال، اگر مانیتور شما رفرش ریت 144 هرتز دارد، اما GPU فقط قادر است تا 30 فریم بر ثانیه تولید کند، شما دیگر آن 144 هرتز را در واقعیت نخواهید دید!
مشخصات سختافزاری
سطح سختافزار مورد نیاز برای افزایش رفرشریت بر اساس مقداری که میخواهید داشته باشید و همچنین بازیهایی که بازی میکنید متفاوت است. به طور کلی، هر چه رفرشریت یک مانیتور بالاتر باشد، CPU و GPU شما FPS بیشتری نیاز دارند. بازیها نیز براساس مقدار فشاری که به CPU و GPU میآورند متفاوت هستند.
بازیهای قدیمی، یا بازیهایی که از آخرین تکنولوژیهای گرافیکی استفاده نمیکنند، به شکل قابل توجهی نسبت به یک بازی AAA منابع کمتری مصرف میکنند. این به معنای آن است که بسته به بازی که میخواهید کنید، ممکن است رفرشریت بالاتر روی سختافزار ضعیفتر قابل دسترسی باشد. تنظیمات گرافیکی مورد استفاده نیز بر میزان تجربه شما تاثیر میگذارد. کاهش رزولوشن به 1080p با کاهش گرافیک منجر به رفرشریت بالاتر با هزینه کمتر میشود. در این زمینه خودتان باید مشخص کنید که میزان وضوح و تنظیمات مورد نیازتان چقدر باشد.
تعیین توانایی سیستمتان
با توجه به نکاتی که گفتیم، مهم است که قبل از ارتقاء مانیتور، از قدرت سختافزاری سیستم خودتان مطمئن شوید تا پول خودتان را دور نریزید. بهترین و راحتترین راه برای فهمیدن اینکه سیستمتان چه رفرشریتی را پشتیبانی میکند، بازی کردن و دیدن این است که به چه شکل عمل میکند. با استفاده از یک سری ابزار مانند Fraps نیز میتوانید میزان فریمریت را روی صفحه خودتان هنگام بازی نمایش دهید. اکثر ابزارها این توانایی را دارند که میانگین FPS شما را بسنجند، که عملکرد سیستم شما مشخص میکنند.
در حالت ایدهآل، شما میخواهید که نرخ فریم بازی با رفرشریت مانیتور یکسان باشد تا تجربهای عالی داشته باشید. برای مثال، سیستم شما باید 144 فریم در ثانیه خروجی داشته باشد تا از یک مانیتور 144 هرتز بهره کامل ببرید. البته با تمام این اوصاف، شما همچنان میتوانید از رفرشریت بالا لذت ببرید، حتی اگر به محدودیتهایی که صفحه نمایش شما قادر به انجام آن است نرسد. بازی در 110 هرتز بهتر از بازی با 60 هرتز است و همیشه می توانید CPU و GPU خود را بعدا ارتقا دهید تا به 144 FPS برسید.
اگر سیستم شما برای اجرای بازیهای بالاتر از 60 فریم در ثانیه مشکل دارد، بعید است که از صفحه نمایشی با رفرشریت بالا بتوانید سود کنید، اما اگر سختافزار شما توانایی تولید بالاتر از 60 فریم در ثانیه را داشته باشد، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که یک مانیتور بهتر بخرید.
Adaptive Sync
اگر کامپیوتر شما برای رسیدن به FPS مورد نظر خود کمی مشکل دارد، یک صفحه نمایش با ویژگی Adaptive Sync ممکن است مفید باشد. بسیاری از نمایشگرهای مدرن از این فناوری استفاده می کنند. این تکنولوژی که ترجمه فارسی آن “همگامسازی تطبیقی” میشود، صفحه نمایش را قادر میسازد تا مستقیما با GPU ارتباط برقرار کند تا عدد رفرشریت آن با تولید هر فریم همگام شود؛ در این حالت میتوانید بهترین استفاده را داشته باشید.
بیشتر بخوانید: تفاوت پردازندههای Core i7،i5 ،i3 چیست؟
البته در نظر داشته باشید که لزوما نیازی به خرید مانیتوری با بالاترین رفرش ریتی که کامپیوتر شما میتواند پشتیبانی کند نیست. بهتر است به دنبال مانیتوری باشید که ترکیب مناسبی از ویژگیها را داشته باشد. پیدا کردن صفحه نمایشی با رفرش ریت، وضوح، اندازه صفحه و نسبت تصویر که با کامپیوتر شما مطابق باشد باید در اولویت باشد. هنگام خرید لپتاپ گیمینگ نیز به به این مسئله توجه داشته باشید، تا به تجربه بهتری از بازی برسید.
منبع: TAVPC
- ۰۲/۰۳/۱۸