وبلاگ فروشگاه تاو پی سی - مینی پی سی و لپ تاپ با ارزان ترین قیمت

خرید کامپیوتر کوچک ، تین کلاینت ، زیروکلاینت ، قطعات کامپیوتر و کیس های آماده ، مینی کیس ، لپ تاپ و تمام تجهیزات دیجیتالی قیمت ارزان

وبلاگ فروشگاه تاو پی سی - مینی پی سی و لپ تاپ با ارزان ترین قیمت

خرید کامپیوتر کوچک ، تین کلاینت ، زیروکلاینت ، قطعات کامپیوتر و کیس های آماده ، مینی کیس ، لپ تاپ و تمام تجهیزات دیجیتالی قیمت ارزان

  • ۰
  • ۰

اگر به دنبال یک کامپیوتر جدید هستید، ممکن است با اصطلاح “کروم‌بوک” برخورد کرده باشید و تعجب کرده باشید که چیست و چگونه با یک لپ‌تاپ سنتی مقایسه می‌شود. در این مقاله توضیح خواهیم داد که کروم‌بوک چیست، مزایا و معایب آن چیست و چگونه بین کروم‌بوک و لپ‌تاپ بر اساس نیاز خود یکی را انتخاب کنید.

کروم بوک چیست

کروم‌بوک چیست؟

کروم‌بوک جایگزین ارزان قیمتی برای لپ‌تاپ‌های سنتی گوگل است که با قیمت‌های بسیار پایینی در دسترس هستند. برخلاف اکثر لپ‌تاپ‌ها، کروم‌بوک‌ها ویندوز یا MacOS را اجرا نمی‌کنند. آن‌ها از سیستم عامل کروم استفاده می‌کنند که مشابه مرورگر وب گوگل‌کروم است.

این به آن معناست که کروم‌بوک‌ها عمدتا به‌صورت آنلاین و با استفاده از سرویس‌ها و برنامه‌های مبتنی بر کلود مانند Gmail ،Google Drive ،Google Docs و Google Photos طراحی شده‌اند. کروم‌بوک‌ها همچنین به فروشگاه Google Play دسترسی دارند، جایی که می‌توانید برنامه‌های Android را دانلود و اجرا کنید و همچنین به ترمینال لینوکس، جایی که می‌توانید نرم‌افزار لینوکس را نصب و استفاده کنید.

از سوی دیگر، لپ‌تاپ یک کامپیوتر همه‌کاره‌تر و قدرتمندتر است که می‌تواند ویندوز یا MacOS و همچنین سایر سیستم‌عامل‌ها مانند لینوکس را اجرا کند. لپ‌تاپ‌ها می‌توانند هم برنامه‌های مبتنی بر وب و هم برنامه‌های نصب شده مانند Microsoft Office ،Adobe Photoshop یا Steam را اجرا کنند.

همچنین لپ‌تاپ‌ها نسبت به کروم‌بوک‌ها فضای ذخیره‌سازی، قدرت پردازش و گزینه‌های سفارشی‌سازی بیشتری دارند. با این حال، گران‌تر و سنگین‌تر هم هستند و بیشتر مستعد ویروسی شدن هستند. اما به طور کلی، تفاوت کروم‌بوک با لپ‌تاپ در همین است.

مزایا و معایب کروم بوک

مزایا و معایب کروم‌بوک

کروم‌بوک‌ها در مقایسه با لپ‌تاپ‌ها مزایا و معایبی دارند که بستگی به استفاده و انتظارات شما دارد. در اینجا برخی از مزایا و معایب کروم‌بوک‌ها آورده شده است:

مزایای کروم‌بوک

راه‌اندازی (بوت) سریع و امن: کروم‌بوک‌ها در چند ثانیه راه‌اندازی می‌شوند و به‌ طور خودکار به‌روزرسانی می‌شوند، بدون هیچ تاخیر یا مشکلات خاصی. آن‌ها همچنین دارای ویژگی‌های امنیتی داخلی هستند، مانند sandboxing، encryption که از آنها در برابر ویروس‌ها و بدافزارها محافظت می‌کند.

عمر باتری طولانی: کروم بوک ها به طور متوسط عمر باتری 10 ساعته دارند که از اکثر لپ‌تاپ ها بیشتر است. این آنها را برای مسافرت، کار یا مطالعه بدون نگرانی از تمام شدن شارژ مناسب می‌کند.

برنامه و فضای ذخیره‌سازی مبتنی بر کلود: کروم‌بوک‌ها با 15 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری رایگان در Google Drive ارائه می‌شوند، جایی که می‌توانید فایل‌های خود را ذخیره کرده و از هر دستگاهی به آنها دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توانید از مجموعه سرویس‌ها و برنامه‌های آنلاین گوگل مانند Gmail ،Google Maps ،YouTube و Google Docs استفاده کنید که همگی داخلی هستند و با Chrome OS کار می‌کنند. همچنین می‌توانید تنظیمات، بوک‌مارک‌ها و اکستنشن‌های خود را با حساب گوگل خودتان سینک کنید.

سازگاری با اندروید و لینوکس: کروم‌بوک‌ها می‌توانند برنامه‌ها و بازی‌های اندروید را از برنامه Google Play اجرا کنند که دامنه نرم‌افزارهای موجود خودش را گسترش می‌دهد. همچنین می‌توانید نرم‌افزار لینوکس را بر روی کروم‌بوک خود نصب و استفاده کنید که به شما انعطاف‌پذیری و عملکرد بیشتری می‌دهد.

معایب کروم‌بوک

عملکرد آفلاین محدود: کروم‌بوک‌ها به شدت به اینترنت متکی هستند، به این معنی که وقتی آفلاین هستید خیلی مفید نیستند. اگرچه برخی از برنامه‌ها و سرویس‌ها حالت‌های آفلاین دارند، مانند Google Docs و Gmail، اما به اندازه برنامه‌های آنلاین خود کارآمد نیستند. همچنین باید این حالت‌های آفلاین را از قبل فعال و سینک کنید، که ممکن است ناخوشایند باشد.

بدون نرم‌افزار Windows یا Mac: کروم‌بوک با نرم‌افزار Windows یا Mac سازگار نیست، به این معنی که نمی‌توانید برنامه‌های محبوبی مانند Microsoft Office ،Adobe Photoshop یا iTunes را بر روی Chromebook خود اجرا کنید. می‌توانید از نسخه‌های مبتنی بر وب یا اندروید جایگزین این برنامه‌ها استفاده کنید، اما ممکن است آن‌ها همه ویژگی‌ها یا عملکردهایی را که شما به آن عادت دارید نداشته باشند. همچنین می‌توانید از نرم‌افزار دسکتاپ از راه دور یا مجازی‌سازی برای دسترسی به نرم‌افزار Windows یا Mac در کروم‌بوک خود استفاده کنید، اما این به یک اتصال اینترنتی سریع و پایدار نیاز دارد و ممکن است برای برنامه‌های گرافیکی فشرده یا بازی به خوبی کار نکند.

سخت‌افزار و قابلیت سفارشی‌سازی محدود: کروم‌بوک‌ها گزینه‌ها و مشخصات سخت‌افزاری محدودی دارند و در مقایسه با لپ‌تاپ‌ها خیلی قدرتمند یا قابل تنظیم نیستند. کروم‌بوک‌ها معمولا دارای پردازنده‌، رم و حافظه داخلی پایین‌تری هستند که برای وب و کارهای اساسی کافی هستند، اما برای برنامه‌های سنگین یا مالتی‌تسک خوب نیستند.
کروم‌بوک‌ها همچنین گزینه‌های کمی برای ارتقا دارند، زیرا اکثر قطعات روی مادربرد لحیم شده است. می‌توانید دستگاه‌های ذخیره‌سازی خارجی مانند فلش USB یا کارت‌های SD اضافه کنید، اما ممکن است با برخی از برنامه‌ها یا سرویس‌ها به خوبی کار نکنند. کروم‌بوک‌ها همچنین نسبت به لپ‌تاپ‌ها پورت‌ها و گزینه‌های اتصال کمتری دارند، مانند نداشتن درگاه اترنت، یا HDMI.

وابستگی به سرویس‌های گوگل: کروم‌بوک‌ها به گونه‌ای ساخته شده‌اند که با مجموعه سرویس‌ها و برنامه‌های آنلاین گوگل بهترین عملکرد را داشته باشند، به این معنی که باید یک حساب گوگل داشته باشید و اطلاعات خودتان را در اختیار آن قرار دهید. اگر ترجیح می‌دهید از سرویس‌ها یا برنامه‌های دیگری مانند Outlook ،Dropbox یا Skype استفاده کنید، ممکن است نتوانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید یا به طور کامل از آن‌ها در Chromebook خود استفاده کنید. همچنین ممکن است هنگام انتقال فایل‌ها بین کروم‌بوک خود و سایر دستگاه‌ها با مشکلات سازگاری مواجه شوید.

chromebook-vs-laptop-hero

کروم‌بوک یا لپ‌تاپ؟ کدام را بخریم؟

اولین چیزی که باید از خود بپرسید این است که چه کارهایی را با کامپیوتر خود انجام می‌دهید و هر چند وقت یک‌بار به آن‌ها نیاز دارید. به عنوان مثال، اگر اکثرا از کامپیوتر خود برای وب، ایمیل، رسانه‌های اجتماعی، استریم و کارهای اداری استفاده می‌کنید، کروم‌بوک ممکن است انتخاب خوبی برای شما باشد. کروم‌بوک‌ها سریع، ساده و امن هستند و می‌توانند اکثر کارهای آنلاین را به‌ طور روان انجام دهند.
با این حال، اگر برای کارهای پیشرفته یا تخصصی‌تر، مانند ادیت عکس، ادیت ویدیو، بازی، برنامه‌نویسی یا مهندسی نیاز دارید، لپ‌تاپ گزینه بهتری است. لپ‌تاپ‌ها قدرتمندتر، همه‌کاره‌تر و قابل تنظیم هستند و می‌توانند نرم‌افزارها و برنامه‌های بیشتری را نسبت به کروم‌بوک‌ها اجرا کنند.

نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که چقدر به اینترنت متکی هستید و چند وقت یک‌بار به صورت آفلاین کار می‌کنید. کروم‌بوک‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که با استفاده از سرویس‌ها و برنامه‌های کلود که نیاز به دسترسی به اینترنت دارند، به‌صورت آنلاین کار کنند، چیزی که در ایران اصلا تعریفی ندارد!

اگرچه برخی از این سرویس‌ها و برنامه‌ها حالت‌های آفلاین دارند، اما به اندازه برنامه‌های آنلاین قابل اعتماد نیستند. بنابراین، اگر در بیشتر مواقع اینترنتی پایدار و سریع دارید و از کار در فضای ابری بدتان نمی‌آید، کروم می‌تواند خوب باشد.

همچنین باید به میزان حافظه داخلی و عملکرد مورد نیاز خود فکر کنید و اینکه چقدر مایلید هزینه کنید. کروم‌بوک‌ها نسبت به لپ‌تاپ‌ها فضای ذخیره‌سازی و قدرت پردازش کمتری دارند، به این معنی که برای ذخیره یا اجرای فایل‌ها یا برنامه‌های بزرگ یا سخت‌ مناسب نیستند. کروم‌بوک‌ها معمولا 16 تا 64 گیگابایت حافظه داخلی و 2 تا 8 گیگابایت رم دارند. البته آن‌ها 15 گیگابایت حافظه ابری رایگان در Google Drive هم دارند و می‌توانند از دستگاه‌های ذخیره‌سازی خارجی مانند فلش USB یا کارت‌های SD استفاده کنند.

FAQs

  بهترین کروم‌بوک چیست؟

بهترین کروم‌بوک برای شما به نیازها و علایق فردی شما بستگی دارد. با این حال، برخی از بهترین کروم‌بوک‌ها عبارتند از Acer Chromebook Spin 714 ،Asus Chromebook Flip CX5 و Lenovo IdeaPad Duet 3 Chromebook.

  برنامه‌های ویندوز را روی کروم‌بوک می‌توانم نصب کنم؟

درحالیکه کروم‌بوک نمی‌تواند برنامه‌های ویندوز را اجرا کند، می‌توانید از طریق سرویس‌های ابری مانند Parallels Desktop برای Chromebook Enterprise یا Crossover Chrome Enterprise به برنامه‌های ویندوز دسترسی داشته باشید.

  کروم‌بوک برای بچه‌ها امن است؟

کروم‌بوک‌ها با در نظر گرفتن امنیت طراحی شده‌اند و دارای ویژگی‌های امنیتی داخلی زیادی هستند. علاوه بر این، سیستم عامل کروم کنترل زیادی به والدین می‌دهند تا فعالیت‌های بچه‌هایشان را در اینترنت مدیریت کنند.

  تفاوت بین Chrome و Chrome OS چیست؟

سیستم عامل Chrome یک سیستم عامل سبک است که به طور خاص برای کروم‌بوک طراحی شده است. این بر اساس پروژه اوپن سورس Chromium است و کاملا با خدمات ابری گوگل یکپارچه شده است. از طرف دیگر کروم یک مرورگر وب است که می‌تواند بر روی سیستم عامل‌های مختلف از جمله ویندوز، مک و Chrome OS نصب شود.

بیشتر بخوانید: بهترین شورت‌کات‌های ویندوز

منبع: TAVPC

  • ۰۲/۰۹/۲۵
  • سهیل محسنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی