وبلاگ فروشگاه تاو پی سی - مینی پی سی و لپ تاپ با ارزان ترین قیمت

خرید کامپیوتر کوچک ، تین کلاینت ، زیروکلاینت ، قطعات کامپیوتر و کیس های آماده ، مینی کیس ، لپ تاپ و تمام تجهیزات دیجیتالی قیمت ارزان

وبلاگ فروشگاه تاو پی سی - مینی پی سی و لپ تاپ با ارزان ترین قیمت

خرید کامپیوتر کوچک ، تین کلاینت ، زیروکلاینت ، قطعات کامپیوتر و کیس های آماده ، مینی کیس ، لپ تاپ و تمام تجهیزات دیجیتالی قیمت ارزان

۲۸ مطلب در فروردين ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

30فروردین

داخل پردازنده هایی که امروزه در کامپیوتر های شما است، هسته یا Core وجود دارد. درواقع کامپیوتر شما بدون وجود این هسته ها نمی‌تواند کار کند. اما واقعا هسته پردازنده چگونه کار می‌کند؟ پردازنده های امروزی تقریباً همه حداقل دو هسته ای هستند، به این معنی که کل پردازنده خود شامل دو هسته جداگانه است که می تواند اطلاعات را با آنها پردازش کند. اما هسته های پردازنده چیست و دقیقا چه کاری انجام می دهند؟

در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که هسته های پردازنده شما چه نقشی دارند و چگونه کار می‌کنند. پاسخ به این سوال می‌تواند برای انتخاب پردازنده مناسب کمک‌تان کند.

هسته پردازنده چگونه کار می‌کنند؟

هسته پردازنده چیست؟

هسته پردازنده یک واحد پردازشی است که دستورالعمل ها را برای انجام یک سری کار های خاص می‌خواند. دستورالعمل ها به صورت زنجیره ای به هم متصل شده اند و به صورت Real-Time اجرا می‌شوند. هرکاری که شما در کامپیوتر تان انجام می‌دهید باید توسط پردازنده پردازش شود.

شما حتی وقتی یک فولدر را باز می‌کند، به پردازنده نیاز دارید. وقتی نوت پد را باز می‌کنید تا چیزی را تایپ کنید، باز هم به پردازنده نیاز دارید. یک سری کار های دیگر هم مانند طراحی گرافیکی یا گیم ها هستند که وابسته به کارت گرافیک شما هستند. اما این کار ها نیز همچنان به پردازنده نیاز دارند.

به طور کلی می توان یک هسته را به سه بخش اصلی تقسیم کرد:

  • واحد کنترل – Control Unit
  • واحد محاسبات و منطق – Arithmetic-Logic Unit
  • حافظه – Memory

هر بخش از هسته مسئول وظایف خاصی  نیز است.

واحد کنترل

این واحد ارتباط هسته را با سایر اجزای یک سیستم امکان پذیر می کند. برای مثال وقتی به پردازش دستورالعمل‌ها نیاز دارد، سیگنال‌هایی را برای سخت‌افزار سیستم ارسال می‌کند و داده‌های سیستم را مدیریت می‌کند. به این ترتیب واحد کنترل هم با واحد حسابی-منطقی و هم با حافظه ارتباط برقرار می کند.

واحد محاسبه و منطق

این واحد از مدارهای الکترونیکی تشکیل شده است که عملیات حسابی و منطقی را انجام می دهند. معمولاً ALU چهار عمل حسابی  جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را اجرا می‌کند. عملیات های منطقی نیز شامل مساوی، کوچکتر بودن و بزرگتر بودن است.

حافظه

حافظه هسته شامل ثبات ها و کش است. ثبات ها بخش هایی از حافظه هستند که برای نگهداری آدرس ها، دستورالعمل ها و نتایج محاسبات برای پردازش هسته استفاده می شوند. کش هم یک حافظه با دسترسی تصادفی با سرعت بالا است که داده‌هایی را که احتمالاً هسته از آنها دوباره استفاده می‌کند نگهداری می‌کند.

 

برای درک بهتر از معماری یک هسته، به عکس زیر نگاه کنید:

 

 

ساختار هسته - Core در پردازنده

 

هسته پردازنده چگونه کار می کند؟

طراحی پردازنده ها بسیار پیچیده است و بسته به سازنده(اینتل و AMD) و مدل ها بسیار متفاوت است. معماری پردازنده ها به طور مداوم در حال تکامل است تا بیشترین عملکرد را در کمترین میزان فضا و مصرف انرژی داشته باشند. اما با وجود تمام تفاوت ها در معماری، پردازنده‌ها هر زمان که دستورالعمل‌ها را پردازش می‌کنند، چهار مرحله اصلی را انجام می‌دهند:

  • Fetch
  • Decode
  • Execute
  • WriteBack

در ادامه به این می‌پردازیم که هرکدام از این چهار عمل اصلی چه کاری انجام می‌دهند.

Fetch:

مرحله Fetch همان چیزی است که از اسم‌اش(واکشی) انتظار داریم باشد. در این مرحله، هسته پردازنده دستورالعمل هایی را که در انتظار آن هستند، از حافظه بازیابی می کند. این حافظه می تواند  RAM هم باشد، اما در پردازنده های امروزی و مدرن، این دستورالعمل ها در کش خود پردازنده قرار دارند.

پردازنده بخشی به نام “شمارنده(Program Counter)” دارد که به عنوان پوینتر یا نشانه گر عمل می کند و به پردازنده اجازه می دهد بداند آخرین دستورالعمل کجا به پایان رسیده است و دستور بعدی از کجا شروع می شود.

Decode:

وقتی پردازنده دستورات را دریافت کرد، به رمزگشایی آن می‌پردازد. دستورالعمل ها اغلب شامل چندین بخش از هسته پردازنده هستند – مانند محاسبات – و هسته پردازنده باید این را بفهمد. هر قسمت دارای چیزی به نام Opcode است که به هسته پردازنده می گوید با اطلاعاتی که به دنبال آن می آید چه کاری باید انجام دهد(مثلا باید عمل جمع را انجام دهد یا تفریق). وقتی هسته پردازنده همه اینها را فهمید، بخش های مختلف خود هسته می توانند کار خود را شروع کنند.

 

Execute:

مرحله Execute جایی است که پردازنده می داند چه کاری باید انجام دهد و شروع به کار می‌کند تا آن را انجام می دهد. آنچه در اینجا اتفاق می افتد بسته به اون بخشی از درگیر شده است و اطلاعاتی که در آن قرار داده شده است، متفاوت است.

به عنوان مثال، پردازنده می تواند محاسبات را در داخل ALU (Arithmetic Logic Unit)انجام دهد. این بخش می تواند به ورودی ها و خروجی های مختلف وصل شود تا اعداد را پردازش کند و نتیجه دلخواه را بگیرد.

 

WrtieBack:

مرحله آخر که  WriteBackنامیده می شود، نتیجه کاری که انجام شده است را داخل حافظه ذخیره می‌کند. اینکه خروجی دقیقاً کجا می رود به نیازهای برنامه در حال اجرا بستگی دارد، اما اغلب برای دسترسی سریع در رجیسترهای پردازنده باقی می مانند، چراکه این دستورالعمل معمولا پرکاربرد هستند.

 

cpu-3

هر هسته، همزمان و به طور جداگانه

کل این فرآیند یک چرخه دستورالعمل نامیده می شود. این چرخه‌های دستورالعمل به طرز فوق العاده‌ای سریع اتفاق می‌افتند، به خصوص الان که پردازنده‌های قدرتمندی با فرکانس‌های بالا داریم. علاوه بر این،  CPU های چند هسته‌ای این کار را روی هر هسته انجام می‌دهد، بنابراین داده‌ها می‌توانند تقریبا به همان تعداد هسته‌های CPU شما سریع‌تر از زمانی که تنها با یک هسته کار می‌کند، پردازش شوند.

البته فراموش نکنید که این یک توصیف بسیار ساده از نحوه عملکرد یک هسته پردازنده است. در واقعیت، آنها بسیار پیچیده‌تر هستند و بیش از آنچه که ما تصور می‌کنیم کار می‌کنند. امروزه ترند پردازنده ها این است که سازندگان می‌خواهند تراشه های خود را تا حد امکان کارآمد کنند، از جمله با کوچک کردن ترانزیستورها. این منجر به افزایش تراکم ترانزیستور و مصرف انرژی بهتر می شود.

بنابراین اکنون می‌دانید که هرچه تعداد هسته پردازنده بیشتر باشد، پردازنده قوی تر در اختیار دارید.

 

 

 

بیشتر بخوانید: AMD یا Intel؟ کدام یک پردازنده های بهتری تولید می‌کنند؟

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

10اسفند

5 میکروفون تولید محتوا که با قیمتی کم می‌توانید بخرید

تولید محتوا زمینه های مختلفی دارد. از محتوای متنی گرفته تا تصویر و ویدویی؛ هرکدام هم نیاز به مهارت و امکانات خاص خودش است. اگر به دنبال فعالیت در حوزه تولید محتوا هستید و می‌خواهید که کیفیتی که قابل قبول هم داشته باشید، نیاز به یک سری از امکانات اولیه دارید. میکروفونِ خوب و با کیفیت هم یکی از این وسایلی است که جزو باید های تولید محتوای ویدیویی به شمار می‌رود. 

البته برای شروع سعی نکنید که گران قیمت ترین وسایل ممکن را خریداری کنید. از افراد صاحب نام این حوزه اگر سوال بپرسید، متوجه خواهید شد که اکثرشان با کمترین امکانات شروع به فعالیت کردند. در این مقاله هم به شما بهترین میکروفون هایی را معرفی می‌کنیم  که در عین اینکه قیمت نسبتا پایینی دارند، از جنس و کیفیت بالایی نیز برخورد دار هستند. همین موضوع باعث می‌شود که برای تولید محتوا به شدت محبوب باشند.

در این لیست ما رنج قیمتی واقعا متفاوتی را در نظر گرفتیم. از میکروفن 300 هزار تومانی، تا مورد 4 میلیون تومانی. میکروفن های ارزان برای کسانی که بودجه پایینی دارند بسیار مناسب است. همچنین اگر به تازگی قصد فعالیت به عنوان تولید کننده محتوا را دارید، این ها می‌توانند میکروفن های خیلی خوبی باشند. این شما و این 5 تا برترین های میکروفن تولید محتوا که با هزینه ای کمتر از 5 میلیون تومان می‌توانید بخرید.

میکروفون تولید محتوا ارزان

میکروفون رومیزی یانمای SF-666B

وزن: 84 گرم

ابعاد: 137x44x37 میلی‌متر

نوع اتصال: سیمی

فرکانس: 100 – 16000 هرتز

الگوی قطبی: Omni-Directional

حساسیت: 30± 3 دسی‌بل

قابلیت اتصال: گوشی های هوشمند، لپ‌تاپ و دستگاه هایی که از پورت Type-C پشتیبانی ‌میکنند.

کاربری: تولید محتوا، استریم، ضبط پادکست، چت صوتی، سمینار آنلاین

قیمت: 300000 – 350000 تومان

 

واقعا جای تعجب دارد که می‌توان همچین میکروفون تولید محتوای با کیفیتی را با همچین قیمت ارزانی خریداری کرد. این میکروفن که قیمتی تنها 350 هزار تومانی دارد، می‌تواند یک گزینه عالی برای شما باشد. وزن آن سبک است و جنس پلاستیکی آن هم با توجه به قیمت قابل قبول است. کیفیت صدا بالا است و برای تولید محتوا و ضبط پادکست عالی است.

البته دو نکته است که باید هنگام کار با آن توجه کنید. برای اینکه صدا با کیفیتی قابل قبول و بلند ضبط شود، باید دائم نزدیک به آن بمانید، چرا که وقتی دور می‌شوید صدای شما هم کمرنگ می‌شود. همچنین Wind Protection ندارد و صدای هوا و نویز آن نیز ضبط می‌شود، که شاید بهتر باشد محافظ بخرید.

برای مشاهده محصول روی لینک زیر کلیک نمایید:

خرید میکروفن رومیزی SF-666B

yanmai_sf-777_condenser_microphone_-_1_1

میکروفون استودیویی یانمای SF-777

وزن: 381 گرم

ابعاد: 155x43x35 میلی‌متر

نوع اتصال: سیمی

فرکانس: 20 – 20000 هرتز

الگوی قطبی: Cardioid

حساسیت: 38 ± 3 دسی‌بل

قابلیت اتصال: لپ‌تاپ و کامپیوترهای خانگی، سیستم عامل‌های Windows & Mac، گوشی‌های اندرویدی از طریق تبدیل OTG

کاربری: استریم، تولید محتوا، ضبط پادکست، گیمینگ

قیمت: 1000000 – 1200000 تومان

اگر مدل قبلی Yanmai خوشتان نیامد، می‌توانید یکم بیشتر خرج کنید تا مدل SF 777 آن را بخرید. این میکروفن دارای یک سری ویژگی های خاص است که آن را از مدل قبلی خودش متمایز می‌کند. افزایش فرکانس پاسخگویی و حساسیت صدا از جمله پیشرفت های قابل توجه این میکروفن تولید محتوا‌ی خوب است. مقدار SNR البته 36 دسی‌بل ثبت شده است که کمی پایین است(مقدار دلخواه ما 79 دسی‌بل است)، ولی اگر قیمت را در نظر بگیریم می‌توانیم از آن چشم پوشی کنیم.

یک ویژگی منحصر به فرد در این میکروفن، استفاده از قابلیت حذف نویز است که در کیفیت نهایی صدا خیلی تاثیر گذار است. این دستگاه همچنین  مجهز به چیپ صدای دیجیتال است. طراحی زیبا، وزن پایین  و نصب راحت آن به همراه قیمتی معقول، باعث می‌شود که SF 777 به یک گزینه ایده‌آل برای شما تبدیل شود.

برای مشاهده محصول روی لینک زیر کلیک نمایید:

خرید میکروفن استودیویی SF-777

BOYA-BY-M800-Cardioid-Condenser

میکروفون استودیویی بویا BY-M800

وزن: 642 گرم

ابعاد: 207×115×162 میلی‌متر

نوع اتصال: سیمی

فرکانس: 20 – 20000 هرتز

الگوی قطبی: Cardioid

حساسیت: 33 ± 3 دسی‌بل

قابلیت اتصال: لپ‌تاپ و کامپیوترهای خانگی، سیستم عامل‌های Windows & Mac، آمپلی فایر

کاربری: استریم، تولید محتوا، ضبط پادکست، گیمینگ، موزیک

قیمت: 2500000 – 3000000 تومان

همانطور که در قیمت ها بالا می‌رویم، این شاید اولین میکروفون حرفه ای باشد که با قیمتی نزدیک به 3 میلیون تومان می‌توانید خریداری کنید. BY-M800 یک کاندنسر با دیافراگم بزرگ است که برای ضبط برنامه های استودیویی طراحی شده است.  الگوی قطبی کاردیوئید و پاسخ فرکانسی صاف و نرم بین 20 هرتز و 20 کیلوهرتز از جمله ویژگی های بارز این میکرفون است. از این میکروفون برای ضبظ آهنگ و آواز هم می‌توانید استفاده کنید.

نسبت سیگنال به نویز در این میکروفون تولید محتوا، 80 دسی‌بل است که به طرز چشم گیری از نمونه های قبلی بیشتر است. قابلیت فیلتر برش فرکانس‌های پایین که در این میکروفون گذاشته شده است می‌تواند سر و صدا را کم کند و سیگنال صدا را در شرایطی که فرکانس پایین نمی‌خواهید تمیز کند.

برای مشاهده محصول روی لینک زیر کلیک نمایید:

خرید میکروفن استودیویی BY-M800

 

میکروفون رومیزی گیمینگ یانمای GamePro T1

میکروفون رومیزی گیمینگ یانمای GamePro T1

وزن: گیرنده: 248 گرم 

ابعاد: 43x58x170 میلی‌متر

نوع اتصال: سیمی

فرکانس: 20 – 20000 هرتز

الگوی قطبی: Cardioid

حساسیت: 45 ± 3 دسی‌بل

قابلیت اتصال: لپ‌تاپ و کامپیوترهای خانگی، گوشی‌های اندرویدی از طریق تبدیل OTG، سیستم عامل‌های Windows & Mac

کاربری: پیانو، کنفرانس، گیمینگ، وکال، استریم، سخنرانی

قیمت: 3000000 – 3500000 تومان

GamePro T1 یک میکروفون زیبا و خوش ساخت است که کیفیت صدای خوبی به شما می‌دهد. با استفاده از نور RGB برای استریم کردن زیبا است و تا 7 رنگ قابل تعویض است. همچنین به کمک محور همه جهته و سه پایه فلزی ویژه، می‌تواند آزادانه 360 درجه بچرخد. هسته اصلی میکروفون به صورت Cardioid است و صدایی تمیز و رسا را برای شما ثبت می‌کند.

نسبت سیگنال به نویز (SNR) برای GamePro T1 عدد عالی 95 دسی‌بل است که نشان از کیفیت بالای آن دارد. از دیگر ویژگی های جالب توجه آن به می‌توان به قابلیت کاهش نویز اشاره کرد. 

برای مشاهده محصول روی لینک زیر کلیک نمایید:

خرید میکروفون GamePro T1

 

میکروفون یقه‌ای بی‌سیم بویا BY-WM3D

میکروفون یقه‌ای بی‌سیم بویا BY-WM3D

وزن: گیرنده: 9.5 گرم / فرستنده: 10.5 گرم

ابعاد: 14×14×50 میلی‌متر

نوع اتصال: بدون سیم

فرکانس: 20 – 20000 هرتز

الگوی قطبی: Omni-Directional

حساسیت: 42 ± 3 دسی‌بل

محدوده عملکرد: 20 متر بدون مانع

باند فرکانسی: 2.4 گیگاهرتز

قابلیت اتصال: لپ‌تاپ و کامپیوترهای خانگی، سیستم عامل iOS، دوربین‌های فیلمبرداری، دوربین‌های DSLR، تمامی گوشی‌های هوشمند (Android-iOS)

کاربری: فیلمبرداری، خبرنگاری، کلاس‌های آنلاین، تولید محتوا، ضبط پادکست، مصاحبه

قیمت: 3000000 – 3500000 تومان

BY-WM3 یک میکروفون بی سیم یا وایرلس است که روی لباس خودتان آویزان می‌کنید که هم برای کامپیوتر ها و هم موبایل کاربرد دارد. استفاده از این نوع میکروفون ها برای ولاگ گرفتن و استریم کردن خیلی کاربرد دارد. این میکروفن شارژی است و با یک بار شارژ کامل گیرنده آن تا 8 ساعت و فرستنده آن تا 4.5 ساعت به شما شارژ می‌دهد.

فرقی نمی‌کند در حال اجرای کنفرانس یا سخنرانی باشید یا ضبط پادکست و یا حتی تولید محتوای یوتوب، این میکروفن به راحتی جوابگوی نیاز های شما است و کیفیت خوبی به شما می‌دهد، مخصوصا در محیط بیرون. همچنین نصب و راه اندازی آن نیز بسیار راحت است و سریع متصل می‌شوید.

برای مشاهده محصول روی لینک زیر کلیک نمایید:

خرید میکرفون بی‌سیم بویا BY-WM3D

 

 

 

بیشتر بخوانید: 7 وسیله حیاتی برای استریم کردن

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

24بهمن

لپ‌تاپ ایسوس دربرابر لپ‌تاپ لنوو

انتخاب لپ تاپ اصلا کار آسانی نیست. این موقعیت وقتی سخت تر می‌شود که به دنبال یک لپ‌تاپ به‌عنوان کامپیوتر اصلی خود باشید و باید بین دو تا از بزرگترین برندهای بازار تصمیم بگیرید: ایسوس و لنوو. ایسوس و لنوو دو تا از بزرگترین برندهای لپ تاپ در جهان هستند. هر دو شرکت سابقه ای طولانی در تولید محصولات با کیفیت دارند، اما کدام یک بهتر است؟ در این مقاله به این سوال پاسخ ‌دهیم تا کار شما هم هنگام تصمیم گیری راحت تر شود.

ایسوس

کمی درباره ایسوس

ایسوس یک شرکت تایوانی چندملیتی سخت افزار و الکترونیک کامپیوتر است که در تولید لپ تاپ، مانیتور کامپیوتر، مادربرد، کارت گرافیک و درایوهای نوری تخصص دارد. این شرکت همچنین انواع دیگر لوازم الکترونیکی، از جمله لوازم خانگی دیجیتال، تلفن های همراه و تبلت ها را نیز تولید می کند. از سال 2017، ایسوس چهارمین فروشنده بزرگ کامپیوتر در جهان از نظر فروش (2016) و پنجمین تولیدکننده بزرگ گوشی های هوشمند در سطح جهان است.

ایسوس در سال 1989 فعالیت خود را به عنوان تولید کننده مادربرد آغاز کرد. چهار عضو اصلی آن Ted Hsu، TH Tung، Wayne Hsieh و M.T. Liao بودند که هر چهار نفر قبلاً در ایسر مشغول به کار بودند. ایسوس یک شرکت هم در آمریکا به نام ASUSTeK Computer Inc. دارد که محصولاتی مانند لپ تاپ و کارت گرافیک را در بازار آمریکا می فروشد.  در سال 2000، ایسوس بخش تولید موبایل خودش را تأسیس کرد و در سال 2002 با لپ تاپ Eee PC خود وارد بازار کامپیوتر شد.

این شرکت در سال های اخیر به موفقیت های قابل توجهی دست یافته است. درآمد آن در سال 2016 بالغ بر 21.536 میلیارد دلار بود. این شرکت در بین پنج فروشنده برتر نوت بوک جهان از نظر فروش واحد (مقام چهارم در سال 2016) رتبه بندی شده است. رقبای اصلی ایسوس در بازار سخت افزار کامپیوتر اپل، دل، اچ پی، لنوو و مایکروسافت هستند، که همگی در ایران هم بازار خوبی دارند.

لپ‌تاپ‌های ایسوس به دلیل کیفیت، دوام بالا و عملکرد خوب شناخته می‌شوند. این شرکت همچنین چندین جایزه برای طراحی لپ‌تاپ و مادربرد برده است و در سال 2021 به عنوان با ارزش ترین برند بین المللی تایوان معرفی شد.

لنوو

کمی درباره لنوو

لنوو یک شرکت چندملیتی است که دفتر آن در چین است. این شرکت در تولید سری های مختلف لپ تاپ از جمله سری ThinkPad، سری IdeaPad و سری Yoga تخصص دارد. Lenovo در سال 1984 با نام Legend Holdings تأسیس شد و در سال 2003 نام خود را به Lenovo Group تغییر داد.

لنوو به مدت چهار سال متوالی از سال 2013 تا 2016 بزرگترین فروشنده کامپیوتر در جهان بوده است. این شرکت علاوه بر کامپیوتر، موبایل، تبلت، سرور و سایر دستگاه های الکترونیکی را نیز تولید می کند. آن ها در سال 2012 وارد بازار گوشی‌های هوشمند و در سال 2011 وارد بازار تبلت‌ها شدند. از فوریه 2017، لنوو با سهم  10.2 درصد از بازار، پنجمین فروشنده بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان است.

انواع لپ‌تاپ لنوو در جهان بسیار محبوب است. سری ThinkPad به دلیل دوام، کارایی بالا و عمر باتری طولانی خود به خوبی شناخته شده است. در چند سال اخیر نیز با تولید لپ‌تاپ های گمینگ، سعی بر ورود به این بازار پر رونق داشته است.

 

تفاوت های لپ‌تاپ ایسوس و لنوو

در بحث لپ‌تاپ، ایسوس و لنوو هر دو محصولات درخشانی دارند. اما تفاوت های آن ها در چیست؟ در هر بخش، این دو کمپانی بزرگ را باهم مقایسه می‌کنیم تا ببینیم در چه فاکتور هایی با هم فرق دارند.

lenovo-vs-asus-laptops-scaled

طراحی

Asus:

ایسوس طیف وسیعی از لپ‌تاپ‌ها را در اشکال و اندازه‌های مختلف تولید می‌کند، اما تقریباً همه آنها طراحی مینیمالیستی متمایز دارند. بیشتر لپ‌تاپ‌های ایسوس لوکس به نظر می‌رسند، از زبان طراحی فلزی ظریف گرفته تا بدنه مشکی و صفحه‌کلیدهای نرم که در لپ‌تاپ‌های ROG دیده می‌شود. سری Zenbook به عنوان نمونه ای از لپ تاپ های لاکچری اما با قیمت مناسب است. آنها کوچک و سبک هستند و با حاشیه های کم صفحه نمایش، زیبایی خاصی دارند .

لپ‌تاپ‌های اخیر ایسوس همچنین دارای ScreenPad هستند، یک پد لمسی که به عنوان یک نمایشگر چند منظوره کوچک نیز عمل می‌کند. این گزینه برای طراحان بسیار مهم و کمک کننده است.

 

Lenovo:

وقتی صحبت از طراحی به میان می‌آید، لنوو طیف متنوعی از لپ‌تاپ ها را در اشکال، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف ارائه می‌کند. نوت‌بوک‌های IdeaPad بیشترین تنوع را در این زمینه دارند. سری معروف ThinkPad هم با ظاهر ساده مشکی که در سال‌های اخیر به ویژگی بارز آن تبدیل شده است شناخته می‌شود. لنوو همچنین در لپ‌تاپ‌های 2-در-1 هم پیشرو است و Lenovo Yoga که با لولا های انعطاف پذیری که دارد، به شما امکان را می‌دهد کل صفحه را بچرخانید و از لپ‌تاپ خود به عنوان تبلت استفاده کنید.

rog-zephyrus-duo-05

 

خرید انواع لپ‌تاپ ایسوس

 

کیفیت ساخت

Asus:

لپ‌تاپ‌های ایسوس به خاطر دوام خود نیز شناخته می‌شوند. چندین مدل از لپ‌تاپ ایسوس دارای گواهینامه military-grade durability هستند که نشان از قدرت ساخت بالای آن ها می‌دهد. این شرکت در ساخت لپ‌تاپ‌های میان رده قابل اعتماد، که برای استفاده‌های مختلف مناسب و بادوام است، زبانزد است. تمامی ZenBook های ساخته شده توسط ایسوس قابل اعتماد و محکم هستند. این موضوع در مورد لپ‌تاپ های سری ROG هم صدق می‌کند.

 

Lenovo:

مدل های مختلف لپ‌تاپ لنوو هم وجود دارد که از مواد مختلف ساخته شده اند.سری IdeaPad ممکن است به خوبی ThinkPads نباشد. آنها اغلب سبک تر هستند و قیمت کمتری هم دارند. از طرف دیگر مدل ThinkPad کاملاً نوآورانه است. آنها کوچک و سبک هستند، اما به طور قابل توجهی قوی و خوش ساخت هستند. این به احتمال زیاد به این دلیل است که آنها از کاور های کربنی استفاده می کنند.

به طور کلی اما لنوو در فاکتور کیفیت ساخت از رقیب خود کمی عقب می‌ماند، که البته این موضوع مدل با مدل متفاوت است.

notebook-gaming-ASUS-ROG

صفحه نمایش

Asus:

ایسوس در برخی از مدل‌های ارزان‌تر، حتی اگر خیلی خوش‌ساخت نباشند، سعی می‌کند از صفحه نمایش های با کیفیت استفاده کند. آنها دارای نشان NanoEdge با حاشیه های بسیار نازک هستند. بسیاری از لپ‌تاپ‌ های ایسوس دارای نسبت صفحه نمایش به بدنه تا 95 درصد هستند، که به این معنی است که صفحه نمایش بیشتر لپ‌تاپ را پر می‌کند. درواقع این عدد در مقایسه با سازندگان دیگر بزرگتر محسوب می‌شود.

 

Lenovo:

برخلاف ایسوس که در اکثر لپ‌تاپ هایش صفحه نمایش های نازک و کم حاشیه ای دارد، لنوو انتخاب های گسترده تری در قیمت های مختلف به شما می‌دهد. مدل‌هایی مانند ThinkPad X1 Yoga Gen 4 دارای صفحه‌نمایش بزرگ اما حاشیه‌های غیرعادی زیاد، به‌ویژه در پایین هستند. همین موضوع را می‌توان برای بسیاری از مدل‌های قبلی ThinkPad گفت. البته در مدل های جدید تر لنوو این موضوع را حل کرده است.

درکل به نظر می رسد که لنوو تاکید چندانی به ساخت مانیتور های زیبا و لوکس ندارد. البته این به معنای بی کیفیت بودن صفحه نمایش ها نیست. با توجه با قیمت، شما انتخاب های مختلفی دارید که می‌توانید انتخاب کنید.

lenovo-campaign-legion-brand-agnostic-hero

 

خرید انواع لپ‌تاپ لنوو

 

عملکرد

Asus:

در لپ‌تاپ های ایسوس، عملکرد به پولی که خرج کردید و فعالیتی که می‌خواهید انجام دهید بستگی دارد. به طور کلی لپ‌تاپ‌های ایسوس از نظر عملکرد عملاً در هر رنج قیمتی از رقبای خود بهتر عمل می‌کنند. حتی سری VivoBook M509 ، دارای پردازنده Ryzen 5 است که در بین لپ‌تاپ‌های پایین رده خوب محسوب می‌شود.

گیم هم یکی از حوزه‌هایی است که ایسوس در آن عالی عمل کرده است. لپ‌تاپ‌های ROG ایسوس همچنان مرزهای نوآوری و قدرت در لپ‌تاپ های گیمینگ را جابجا می‌کنند و مدل‌هایی مانند Zephyrus G15 دارای سرعت و گرافیک خارق العاده ای هستند. همچنین از لپ‌تاپ های سری TUF هم نباید چشم پوشی کرد.

 

Lenovo: 

لنوو هم مانند ایسوس، مجموعه بزرگی از لپ‌تاپ‌ها را تولید می‌کند که بخش بزرگی از بازار را در بر می‌گیرد. اما لنوو بیشتر بر روی لپ‌تاپ های میان رده و متوسط متمرکز است، زیرا اکثر لپ‌تاپ های آن در این رنج قرار می‌گیرند.

وقتی صحبت از عملکرد به میان می آید، نام ThinkPad به نحو خاصی می‌درخشد. این یک گزینه  عالی برای استفاده در آفیس ها و محیط کار است. با انواع مختلفی مانند T14 که دارای پردازنده نسل دهم اینتل Core i7-10510U است که می توانید تا 4.90 گیگاهرتز از پردازنده آن کار بکشید. لنوو در بازار گیم نیز فعال است و مدل‌هایی مانند Legion 7i 15 در این زمینه محبوب هستند. الباه علیرغم اینکه این لپ‌تاپ فوق‌العاده‌ای است، اما سری Legion در مقایسه با ROG ضعیف تر عمل می‌کند.

لنوو

قیمت

Asus:

از نظر قیمت انوع لپ‌تاپ ایسوس وجود دارد که از 10 – 15 میلیون برای برخی مدل‌های VivoBook شروع می‌شود و تا 100 میلیون برای لپ‌تاپی مانند ProArt StudioBook  می‌رسد. از طرف دیگر ایسوس به یک برند اقتصادی نیز شهرت دارد. ایسوس لپ‌تاپ های اقتصادی زیادی دارد که در عین قیمتی پایین، عملکردی واقعا مناسب را ارائه می‌دهند. این شرکت برخی از لپ‌تاپ های برتر بازار را با قیمت پایین تا متوسط تولید می‌کند که واقعا عالی است.

 

Lenovo:

لنوو به عنوان یک برند خانگی در صنعت، لپ‌تاپ هایی با رنج قیمتی مختلف تولید می‌کند. اگر تفاوت  قابل توجهی بین لنوو و ایسوس وجود داشته باشد، این است که لنوو بیشتر بر تولید انواع متنوعی از مدل های تجاری متمرکز است، برای همین لپ‌تاپ‌های پایین رده زیادی از لنوو وجود ندارد. لپ‌تاپ های سوپر لاکچری و گران هم از لنوو پیدا نمی‌کنید. لنوو همچنین لپ‌تاپ‌های گیمینگ ارزان‌تری می‌سازد که می‌تواند نکته مثبتی برای آن باشد.

 

 

نگاه کلی

وقتی صحبت از مقایسه ایسوس در مقابل لنوو می شود، هر دو برند مزایا و معایب خود را دارند. همه چیز به آنچه در یک لپ تاپ نیاز دارید و می خواهید خلاصه می شود. اگر به دنبال یک لپ‌تاپ گیمینگ مقرون‌به‌صرفه هستید که از رقبا بهتر باشد، ایسوس بهترین گزینه برای شماست. با این حال، اگر به یک لپ‌تاپ تجاری قدرتمند با طیف گسترده ای از ویژگی ها نیاز دارید، لنوو گزینه بهتری است.

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

28فروردین

لپ‌تاپ صنعتی لپ‌تاپ هایی هستند که برای استفاده در محیط های صنعتی طراحی و ساخته شده است. این لپ‌تاپ‌ها باید ویژگی هایی داشته باشند تا هم در محیط‌های صنعتی مقاومت کنند و محکم باشند، و هم قدرت خوبی داشته باشند تا با حجم زیاد داده ها کار کنند و نرم‌افزار های مختلفی را اجرا کنند. با ما همراه باشید.

بهترین لپ‌تاپ های صنعتی که در اردیبهشت 1402 می‌توانید بخرید

 لپ‌تاپ اپل MacBook Pro MKGQ3

لپ‌تاپ اپل MacBook Pro MKGQ3

اگر به دنبال یک لپ‌تاپ صنعتی رده بالا هستید که حسابی سریع باشد و بدنه مقاومی نیز داشته باشد، این لپ‌تاپ دقیقا همان چیزی است که دنبالش می‌گردید. با پردازنده قدرتمند M1 Pro می‌توانید همه نرم‌افزار‌‌ها را به سرعت اجرا کنید و حتی کار های مالتی‌تسک و همزمان را به آسانی انجام دهید. این ویژگی حیاتی باعث می‌شود بدون نگرانی تمام تسک های کاری خودتان را انجام دهید. اپل همچنین از 1 ترابایت SSD استفاده کرده است که سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات را خیلی زیاد می‌کند. سرعت بالا از ویژگی های مهم یک لپ‌تاپ صنعتی است که پکیج کامل آن را در این لپ‌تاپ می‌توانید پیدا کنید.

همچنین اگر نگران این هستید که در محیط کار لپ‌تاپ آسیب نبیند، اپل باز هم خیال شما را راحت می‌کند. بدنه محکم و آلومنیومی مک‌بوک ایر این تضمین را به شما می‌دهد در محل کار سلامت دستگاه شما حفظ شود و با ضربه هایی ساده، خراب نشود. باتری 70Wh این لپ‌تاپ نیز یک ویژگی خارق‌العاده است که تا 17 ساعت به شما شارژ می‌دهد. احتمالا می‌دانید داشتن باتری قوی چقدر مهم است. در این لپ‌تاپ پورت های خوبی هم برای وصل کردن دستگاه های متعدد پیش روی‌تان دارید؛ 3 پورت Thunderbolt 4 (USB-C) با پشتیبانی از DisplayPort و شارژ کردن در اختیار شماست.

لپ‌تاپ اپل MacBook Air MGN93

لپ‌تاپ اپل MacBook Air MGN93

لپ‌تاپ اپل MacBook Air MGN93 با داشتن وزنی معادل 1290 گرم، فوق‌العاده سبک محسوب می‌شود. این یعنی حمل این لپ‌تاپ از آسان‌ترین کار هایی است که می‌توانید انجام دهید. بدنه این لپ‌تاپ کاملا آلومینیومی سفت، محکم، بدون خم شدن در صفحه نمایش یا کیبورد است. هیچ نقطه ضعفی در لولای آن وجود ندارد و قابلیت باز شدن تا 135 درجه را به شما می‌دهد.

اپل در این سری از اولین پردازنده های اختصاصی خودش یعنی M1 با 8 هسته استفاده می‌کند که عملکردی استثنایی در عملکرد های تک و چند رشته‌ای دارد. عمر باتری لپ‌تاپ های مک زبان‌زد است و حتی تا یک روز کامل نیز می‌تواند دوام بیاورد. ترکیب پردازنده و کارت گرافیک داخلی کاملا جوابگوی فعالیت‌های شما است.

لپ‌تاپ صنعتی لنوو

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B

در مورد لپ‌تاپ صنعتی با قیمت معقول، IdeaPad Flex 5-B انتخاب خوبی است. در حالیکه صفحه نمایش کم نور است، استفاده از این لپ‌تاپ لذت‌بخش خواهد بود. هنگام اجرای کار های روزمره مانند وبگردی اصلا مشکلی ندارد و حتی نرم‌افزار های نیمه سنگین را هم می‌توانید اجرا کنید. همچنین باتری خوب آن تا 6 ساعت می‌تواند شما را شارژ نگه دارد. در حالیکه بیشتر از پلاستیک ساخته شده است، کیفیت ساخت خوب و محکمی دارد تا تبدیل به یک لپ‌تاپ صنعتی عالی برای شما شود.

همچنین مشخصات فنی این لپ‌تاپ نیز کاملا توجه شما را به خودش جلب می‌کند. پردازنده 4 هسته‌ای و نسل یازدهمی اینتل 1135G7 قدرت واقعا مناسبی به شما می‌دهد تا تمام نیاز های کاری خودتان را برطرف کنید. 8 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی SSD به شما قدرتی می‌دهد تا تمام نیاز های خودتان را پوشش دهید. همچنین صفحه نمایش لمسی و قابلیت تبدیل شدن به تبلت نیز از دیگر ویژگی های چشمگیر این لپ‌تاپ صنعتی است.

فن داخلی بزرگ و کم‌صدا، عملکرد خوب پردازنده و قیمت مناسب به توجه به قیمت‌اش، این لپ‌تاپ را به یک گزینه جذاب برای شما تبدیل می‌کند.

لپ‌تاپ صنعتی ایسوس

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A

این لپ‌تاپ، یک مورد کاملا اقتصادی است که برای قرار گرفتن در دسته لپ‌تاپ های صنعتی قرار بگیرد؛ این را می‌توان در بدنه تمام پلاستیکی لپ‌تاپ دید. باتری 32 واتی VivoBook X712EQ-A تا 7 ساعت برای حضور در وب به شما شارژ می‌دهد و اصلا شما را نا امید نمی‌کند.

صفحه نمایش این لپ‌تاپ معمولی است ولی جوابگوی نیاز های شما است و با 17 اینچ، فضای زیادی به شما می‌دهد. پردازنده نسل 11 اینتل با 4 هسته و 8 رشته پردازشی، برای انجام وظایف مالتی‌تسک مناسب است و شما را لنگ نخواهد گذاشت. پورت های ورودی نیز گرچه خیلی کامل نیستند، اما موارد ضروری را دارند.

 

لپ‌تاپ های صنعتی ایسوس

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook R565EP-A

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook R565EP-A یک لپ‌تاپ صنعتی خوب است که با پرداخت مبلغی کم، می‌توانید امکاناتی مناسب دریافت کنید. این لپ‌تاپ همه خصوصیات یک لپ‌تاپ اقتصادی و صنعتی را دارد؛ سخت‌افزار معقول، کیفیت ساخت قابل قبول و طراحی کوچک و سبک که آن را قابل حمل می‌کند. کیفیت ساخت لپ‌تاپ که از پلاستیک است، باعث نشده است تا لپ‌تاپ نرم و آسیب‌پذیر شود. شاسی تقویت شده‌ی لپ‌تاپ ایسوس VivoBook R565EP-A، استحکام خوبی به شما می‌دهد و وقتی کیبورد را فشار می‌دهید به داخل خم نمی‌شود. کناره‌های درب لپ‌تاپ نیز تقویت شده است تا از صفحه نمایش در برابر فشار محافظت کند.

پردازنده 4 هسته‌ای به همراه 8 رشته پردازشی Intel i7-1165G7 قدرت کافی برای اجرای نرم‌افزار های متعدد را به شما می‌دهد. ترکیب این پردازنده با رم 12 گیگابایتی، تضمین می‌کند که در محل کارتان مشکلی پیش نخواهد آمد. پورت‌های لپ‌تاپ نسبتا کامل هستند و موارد ضروری را دارد. 1 پورت USB تایپ C و 3 پورت USB تایپ A به همراه 1 ورودی HDMI کافی است. البته متاسفانه این لپ‌تاپ فاقد Thunderbolt است.

صفحه نمایش مناسب، وزن سبک و حافظه داخلی سریع SSD، از دیگر ویژگی های این لپ‌تاپ هستند.

 

همه این 5 لپ‌تاپ های صنعتی را وبسایت تاو‌ پی‌سی می‌توانید خریداری کنید.

بیشتر بخوانید: 5 لپ‌تاپ دانشجویی که باید بخرید (بهمن 1401)

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

29فروردین

گوگل کروم چیست؟

مرورگر گوگل کروم یک مرورگر وب رایگان است که برای دسترسی به اینترنت و اجرای برنامه های مبتنی بر وب استفاده می شود. مرورگر Google Chrome بر اساس پروژه مرورگر وب Chromium است، که اوپن سورس است. گوگل، کروم را در سال 2008 منتشر کرد همه ساله بروزرسانی های مختلفی دریافت می‌کند تا ویژگی های جدید اضافه کند.

گوگل کروم برای ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است. همچنین سیستم های مختلف موبایل اندروید و iOS نیز از این مرورگر بهره می‌برند. درواقع گوگل کروم مرورگر دیفالت موبایل های اندرویدی است. گوگل کروم با داشتن 66% از سهم بازار، مورد استفاده‌ترین مرورگر جهان است.

Market Share

 

گوگل کروم بخشی از سرویس گوگل،خانواده محصولات Google است که شامل Gmail، Google Maps و موتور جستجوی کروم است. خیلی از سرویس های گوگل روی کروم قرار دارند، که جزو اولین مرورگر های اینترنت است که از خدمات ابری برای استفاده از اپلیکیشن هایی مانند Google doc استفاده می‌کند. Google Doc نرم‌افزار های پردازش متن گوگل است که محبوبیت بسیار زیادی در سرتاسر دنیا دارد.

گوگل کروم

مهم ترین ویژگی های گوگل کروم

کروم فیچر های مختلفی به شما می‌دهد که عبارت‌ند از:

سرچ Omnibox: نوار آدرس کروم را با نوار جستجوی Google ترکیب می کند و به کاربران اجازه می دهد URL را در یک مکان جستجو و تایپ کنند. Omnibox همچنین به کاربران اجازه می دهد متنی را در داخل صفحات وب جستجو کنند.

 

کلیک راست کردن برای سرچ کلمه/جمله هایلایت شده: شما با استفاده از این ویژگی می‌توانید متنی را در یک وبسایت هایلایت کنید، و سپس روی آن کلیک راست کنید و همان را در گوگل سرچ کنید. با استفاده از این روش دیگر لازم نیست یک تب جدید باز کنید و آن کلمه را سرچ کنید و کارتان خیلی سریع می‌شود.

 

محافظت از کلمه عبور: از یک نوع رمزگذاری برای تولید، ذخیره و محافظت از کلمه های عبور کاربر استفاده می‌کند. گوگل به طور خودکار کلمه عبور کاربر را پر می‌کند و مراقبت می‌کند که این داده ها در امان باشند.

google_webstore_screenshot-f

اکستنشن ها:  اکستنشن ها که به Google App (برنامه های گوگل) هم معروف است، برنامه هایی براساس HTML و جاوا اسکریپت هستند تا مرورگر خودتان را سفارشی کنید. این برنامه ها داخل همان مرورگر اجرا می‌شوند و ویژگی های جذابی برای شما دارند. به عنوان مثال اکستنشن ترجمه گوگل (Google Translate) را می‌توانید دانلود کنید که با دوبار کلیک کردن روی یک کلمه، معنی آن را به شما در همان صفحه نشان می‌دهد.

مود Incognito: یک ویژگی وبگردی امن است که به کاربران امکان می دهد بدون اینکه داده های‌شان ذخیره شود، کوکی ست شود و یا اطلاعات در سایت ها ذخیره شود در گوگل کروم سرچ کنند. گوگل برای محافظت از حریم خصوصی، اکستنشن هارا نیز در این مود غیر فعال می‌کند.

 

 

لینک دانلود:

ورژن 112.0.5615.121 ( ویندوز 10/11 )

نسخه 32 بیتی

نسخه 64 بیتی

 

نسخه Mac

دانلود با لینک مستقیم

 

نسخه Linux

دانلود نسخه deb

دانلود نسخه rpm

 

معرفی و دانلود نرم‌افزار مایکروسافت آفیس – Office

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

29فروردین

آیا PS5 به ریجن ها حساس است؟

یک مسئله مهمی که در نسل قدیمی کنسول های پلی‌استیشن شاهدش بودیم، تفاوت ریجن ها بود که مشکلات زیادی را، به خصوص برای گیمر های ایرانی، بوجود آورده بود. PS5 اما دیگر این مشکل را ندارد و کار را راحت کرده است. این مشکل با نام region locked شناخته می‌شد که حسابی برای گیمر های ایرانی دردسر ساز شده بود.

region locked به این معنی است که اگر کنسول و بازی شما در منطقه (ریجن) مختلفی منتشر شده باشند، شما نمی‌توانید آن بازی را انجام دهید و بازی اجرا نمی‌شود. دلیل اصلی این کار این بود که از کاربر دربرابر دیدن یک سری محتوا هایی که در اون منطقه ممنوع بود، محافظت کند. البته همانطور که گفتیم PS5 دیگر با این محدودیت دست و پنجه نرم نمی‌کند و شما آزاد هستید تا هر بازی که دوست داشتید را اجرا کنید.

این ریجن ها که در 3 دسته تقسیم می‌شدند:

  • R1: برمودا، کانادا، آمریکا و سرزمین های متعلق به آمریکا
  • R2: خاورمیانه، اروپای غربی، اروپای مرکزی، مصر، گرینلند، ژاپن، لسوتو، آفریقای جنوبی و سوئیس
  • R3: آسیای جنوب شرقی، مالزی، سنگاپور، اندونزی، تایلند، هنگ کنگ، ماکائو، کره جنوبی و تایوان

 

اما پیدا کردن ریجن شما کاملا در PS5 از بین نرفته است، چون که در یک سری موارد همچنان وجود آن ضروری است:

  • استفاده از DLC ها
  • بازی آنلاین مولتی‌پلیر
  • بازیابی اطلاعات ذخیره شده بازی

 

چگونه می‌توانیم ریجن بازی را متوجه شویم؟

برای تشخیص ریجن یک بازی، به 2 فاکتور روی کاور آن باید توجه کنید:

  • سیستم رتبه‌بندی بازی (محدودیت سن)
  • SKU ID

 

سیستم رتبه‌بندی بازی

این سیستمی است که برای طبقه‌بندی کردن بازی براساس مخاطبانش استفاده می‌شود. از آنجایی که محدودیت ها در فرهنگ های مختلف می‌تواند متفاوت باشد، این طبقه‌بندی ها نیز در هر ریجن می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال بر همین اساس بعضی بازی ها در اروپا شامل یک سری سانسور های جزئی می‌شود.

سیستم رتبه‌بندی در ریجن 1:

esrb-ratings-#2

سیستم رتبه‌بندی در ریجن 2:

Pegi rating

 

سیستم رتبه‌بندی ریجن 3:

R3 Rating

 

SKU ID

SKU (Stock Keeping Unit) این یک سیستم کدگذاری عددی داخلی برای شناسایی هر بازی منتشر شده است که رشته منحصربفرد از کارکتر و اعداد است. این کد معمولاً شامل یک کد محصول و یک شناسه منحصر به فرد است. کد محصول برای هر منطقه متمایز است و کدهای رایجی که مشاهده خواهید کرد CUSA، PCAS و PLAS هستند. این کد را در کنار جعبه بازی می‌توانید پیدا کنید.

 

 

شما می‌توانید ریجن بازی PS5 خودتان را با توجه به این سیستم، و SKU ID مشخص کنید. برای این‌کار به جدول زیر توجه کنید:

PS5 Region

 

برای مثال به عکس های زیر توجه کنید.

 

بازی ریجن 1:

ریجن 1 در PS5

 

بازی ریجن 2:

ریجن 2 در PS5

 

 

بازی ریجن 3:

ریجن 3 در PS5

 

در مجموع، R1، R2 و R3 که در لیست بازی خود می بینید به منطقه بازی اشاره دارد. R1 مخفف منطقه آمریکا، R2 برای منطقه اتحادیه اروپا و R3 برای منطقه آسیا است. با مشاهده رتبه‌بندی و کد SKU به راحتی می توانید ریجن بازی PS5 خودتان را شناسایی کنید.این بازی ها از نظر محتوا تفاوت چندانی با هم ندارند، به جز برخی از نسخه های بازی اتحادیه اروپا که سانسور شده اند. همچنین می‌توانید هر بازی را بدون توجه به منطقه آن‌ها به صورت آفلاین بازی کنید زیرا کنسول‌های PS4/PS5 در حال حاضر دیگر همچین حساسیتی ندارند. با این حال، تطبیق منطقه هنوز در شرایط خاص وجود دارد.

 

 

بیشتر بخوانید: هرآنچه نیاز دارید درباره GPT-4 بدانید

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

کنسول PS5 یک تکامل کامل از دستاورد های سونی در پردازنده های خودش است. این یک کنسول فوق‌العاده و البته آینده‌نگر است؛ از تکنولوژی جدید و فوق سریع SSD آن گرفته تا قدرت گرافیکی 4K. این دو را اگر با رابط کاربری راضی کننده و بازی های انحصاری خوب ادغام کنیم، این کنسول را به یکی از بهترین ها تبدیل می‌کند که می‌توانید بخرید.
بزرگترین رقیب PS5، محصول مایکروسافت، یعنی Xbox Series X است که مشخصات نسبتا مشابهی دارد. بنابراین اگر در انتخاب بین این دو مردد بودید، دلیل برتری PS5 می‌تواند بازی های انحصاری آن باشد که مطابق سلیقه شما باشد.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

کنسول PS5 یک تکامل کامل از دستاورد های سونی در پردازنده های خودش است. این یک کنسول فوق‌العاده و البته آینده‌نگر است؛ از تکنولوژی جدید و فوق سریع SSD آن گرفته تا قدرت گرافیکی 4K. این دو را اگر با رابط کاربری راضی کننده و بازی های انحصاری خوب ادغام کنیم، این کنسول را به یکی از بهترین ها تبدیل می‌کند که می‌توانید بخرید.
بزرگترین رقیب PS5، محصول مایکروسافت، یعنی Xbox Series X است که مشخصات نسبتا مشابهی دارد. بنابراین اگر در انتخاب بین این دو مردد بودید، دلیل برتری PS5 می‌تواند بازی های انحصاری آن باشد که مطابق سلیقه شما باشد.

طراحی

سونی بعد از تولید پلی‌استیشن 1 تقریبا رنگ مشکی را به عنوان رنگ اصلی کنسول های خودش در نظر گرفته بود؛ بنابراین این رنگ به نوعی تبدیل به نماد پلی‌استیشن تبدیل شده بود. اما با رونمایی از PS5 دیدیم که رنگ کنسول جدید سونی به سفید تغییر پیدا کرده است که یک حرکت جدید محسوب می‌شود.

طراحی کلی PS5 در ابتدا کمی جنجال برانگیز بود و بحث زیادی حول آن شکل گرفت، اما به طور کلی می‌توان آن را زیبا نامید. این دستگاه واقعا بزرگ است و ابعاد 390 × 260 × 104 میلی‌متری دارد. البته اگر نسخه دیجیتال آن را بگیرید کمی کوچکتر است، اما نه قدری که تاثیر گذار باشد.

روی خود کنسول، ترکیب ساده‌ای از دکمه‌ها و پورت‌های مختلف مشاهده می‌کنید. در جلو، یک پورت USB-A 3.0 و یک پورت USB-C دارید. انتقاد هایی در این زمینه وجود دارد که سونی باید یک پورت USB دیگر اینجا قرار دهد، مخصوصا اگر PS VR2 نیز داشته باشید. در پایین هم دکمه روشن/خاموش و ورود دیسک (Eject) را دارید. این‌ها روی یک لایه پلاستیکی مشکی قرار گرفته‌اند، که اثرانگشت زیادی به خودش جذب می‌کند. همچنین موقع گذاشتن دیسک ها، ممکن خط و خش هم به خودش بگیرد.

در پشت نیز، ورودی کابل برق، پورت کابل اترنت و دو USB 3.0 خواهید داشت که دسترسی خوبی به شما برای وصل کردن دستگاه های مختلف و دانگل های هدست های بلوتوثی می‌دهد.

اگر از رنگ سفید PS5 نیز خوشتان نمی‌آید، خوشحال خواهید شد اگر بدانید می‌توانید این صفحات پلاستیکی سفید دو طرف را جدا کنید و رنگ آن ها را عوض کنید. این نه تنها دسترسی سریع به قسمت داخلی کنسول برای پاک کردن گرد و غبار، و یا جایگزینی حافظه NVMe SSD را می دهد، بلکه به شما امکان می دهد این صفحات سفید را عوض کنید و با رنگ دلخواه خودتان جایگزین کنید. بنابراین سونی دست شما را باز گذاشته است تا PS5 خودتان شخصی سازی کنید، که ویژگی خوبی است.

PS5 را می‌توانید به صورت افقی یا عمودی روی پایه‌ای که خود سونی گذشته است نصب کنید و آن را مطابق دیزاین خانه و اتاق خودتان بچینید. البته کیفیت کلی بدنه این کنسول در مقایسه با Xbox Series X کمی پایین‌تر است. درواقع کنسول مایکروسافت را می‌توانیم یک دستگاه عالی در زمینه ساخت بدانیم و PS5 کیفیت پایین‌تری نسبت به آن دارد.

از آنجایی که PS5 به طور کامل از پلاستیک ساخته شده است، احساس ارزان بودن را کاملا از آن حس می‌کنید؛ البته این تفاوتی که از آن صحبت می‌کنیم فاحش نیست، ولی به طور کلی انتظار بیشتری از کیفیت ساخت کنسول سونی می‌رفت. البته خوشبخانه این مورد در ارتباط با کنترلر آن وجود ندارد. درواقع می‌توان گفت کنترلر PS5 از بهترین ویژگی های کنسول است و چیزی است که باعث می‌شود حس کنیم با یک کنسول نسل جدید طرف هستیم.

برعکس Xbox، کنسول PS5 از نظر ارتقا حافظه دست شما را بیشتر باز می‌گذارد؛ شما می‌توانید حافظه دستگاه خودتان را اضافه کردن M.2 SSD افزایش دهید. بعد از نصب نیز به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید بدون اینکه احساس کنید سرعت آن کمتر است.

مشخصات فنی
پردازنده AMD Zen 2 با 10.28 ترافلاپس
NVMe SSD فوق سریع که بازی ها سریع‌تر اجرا می‌کند و زمان لود را کاهش می‌دهد.
16 گیگابایت رم از نوع GDDR6

PS5 از نظر مشخصات و قدرتی که دارد، کاملا از نسخه قبلی خودش یعنی PS4 Pro سرتر است و یک کنسول "نسل جدید" است. PS5 بسیار قدرتمند است و به جز چند مورد خفیف، در کنار Xbox Series X قرار می‌گیرد. سونی به افزایش سرعت، دسترسی و پتانسیل برای بهبود تصاویر و وضوح، بالاتر از هر چیز ادامه داده است و قطعات داخلی دستگاه خودش را نیز براساس همین هدف قرار داده است.

PS5 از پردازنده AMD Zen 2 با 8 هسته با فرکانس‌های متغیر استفاده می‌کند و سرعت کلاک آن به 3.5 گیگاهرتز می‌رسد. پردازنده گرافیکی نیز یک واحد سفارشی AMD است که می‌تواند به حداکثر 10.28 ترافلاپس در 2.23 گیگاهرتز برسد. درحالیکه PS5 قابلیت پشتیبانی 4K را دارد، اما یک سری محدودیت ها نیز برایش بوجود آمده است.

به عنوان مثال هنگام اجرای بازی The Witcher 3 در کیفیت 4K و وقتی که ری‌تریسینگ روشن است،فریم‌ریت به شدت کاهش پیدا می‌کند، که کیفیت کلی را کاهش می‌دهد. بنابرین معمولا باید بین داشتن رزولوشن بالا یا ری‌تریسینگ، یکی را انتخاب کنید.

PS5 دارای 16 گیگابایت حافظه ویدیویی GDDR6 با پهنای باند چشمگیر 448 گیگابایت بر ثانیه است. سونی همچنین Wi-Fi 6 و Bluetooth 5.1 را در این کنسول استفاده کرده است. وای البته الان با ورود Wi-Fi 6E کمی قدیمی شده است، اما همچنان سرعت دانلود فوق العاده ای را می دهد.

حافظه داخلی PS5 به صورت دیفالت 825 گیگابایت است، که اگر مقداری که توسط سیستم‌عامل اشغال می‌شود را حذف کنیم، 667.2 گیگابایت برای شما باقی می‌ماند که بازی ها را نصب کنید. درست است که مقدار نسبتا قابل توجهی است، اما ممکن است پس از مدتی خودتان را حین پاک کردن یک بازی برای نصب یک بازی دیگر پیدا کنید. اگر یک گیمر تمام وقت هستید، احتمالا بخواهید خودتان حافظه دیگری به دستگاه‌تان اضافه کنید.

صدای سه بعدی یکی از دیگر ویژگی های اصلی نسل جدید است، موفقیتی که توسط تکنولوژی Tempest Engine به دست آمده است. این اجازه می دهد تا به جای محدود شدن به 50 منبع صوتی مانند PS4 و PS4 Pro، صدها منبع صوتی به طور همزمان ثبت شوند. بازی‌های Third-Party همیشه از قابلیت‌های سه‌بعدی PS5 استفاده نمی‌کنند، اما در بازی‌های انحصاری First-Party، مانند Returnal و Ratchet & Clank: A Rift Apart، استفاده از آن را خواهید دید.

گرافیک و عملکرد

در سال اول معرفی PS5، بازی های انحصاری کمی مانند Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و  Devil May Cry 5 در اختیار داشتیم. اما در ادامه بازی هایی مانند Ratchet & Clank: Rift Apart، Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West وGod of War Ragnarök به ما نشان دادند که این کنسول چقدر می‌تواند قدرتمند باشد.

PS5 در صورت اتصال به صفحه نمایش هایی که از HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند، قادر به اجرای 120 فریم در ثانیه است، اگرچه با گذشت دو سال از عمر کنسول، هنوز بازی های کمی وجود دارند که می توانند به همچین درجه‌ای برسند.

در زمان معرفی، PS5 از نرخ نوسازی متغیر (VRR) پشتیبانی نمی کرد؛ یعنی نرخ بروزرسانی نمایشگر در مانیتورهای سازگار با HDMI 2.1 به صورت پویا با خروجی کنسول همگام می شود و در نتیجه گیم پلی نرم تری خواهید داشت. همچنین بعضی از بازی‌های PS5 حالت نرخ تازه‌سازی بالا (HRR) را دارند که می‌تواند نرخ رفرش بازی مورد نظر را با توجه به آنچه روی صفحه اتفاق می‌افتد بین 60 هرتز تا 120 هرتز تنظیم.

در ادامه می‌توانیم مقایسه PS5 با PS4 Pro را در برخی زمینه ها ببینیم:

در نمودار بالا می‌توانیم ببینیم که مدت زمان لود بازی ها در کنسول جدید سونی چقدر پیشرفت داشته است (البته در مقابل Xbox Series X کم می‌آورد). در نمودار بعدی می‌توانیم مقایسه این دستگاه را با کنسول مایکروسافت ببینیم:

در اصل مایکروسافت در کنسول Xbox Series X (و حتی سری S) با معماری ذخیره سازی و شبیه‌سازی خودش، تکنولوژی backwards compatibility خودش را به شدت پیشرفت داده است تا از PS5 پیشی بگیرد. اما جدا از این موضوع، بازی هایی که به صورت انحصاری برای PS5 ساخته می‌شوند، به طرز خیره کننده‌ای از این سخت‌افزار استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال، بازی Spider-Man: Miles Morales در زمینه ری‌تریسینگ به صورت Real-Time عملکرد خیره کننده‌ای داشته است که تجربه شما از بازی را بهبود می‌بخشد. ری‌تریسینگ به بازی ساز ها اجازه می‌دهد تا نورپردازی، بازتاب نور و دیگر موارد را به صورت واقعی‌تری پیاده‌سازی کند. برخی از بازی‌ها حالت Performance RT را ایجاد کرده‌اند که هدف آن بهترین حالت بین رفرش‌ریت بالاتر و داشتن ری‌تریسنگ است.

کنترلر

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

طراحی

سونی بعد از تولید پلی‌استیشن 1 تقریبا رنگ مشکی را به عنوان رنگ اصلی کنسول های خودش در نظر گرفته بود؛ بنابراین این رنگ به نوعی تبدیل به نماد پلی‌استیشن تبدیل شده بود. اما با رونمایی از PS5 دیدیم که رنگ کنسول جدید سونی به سفید تغییر پیدا کرده است که یک حرکت جدید محسوب می‌شود.

طراحی کلی PS5 در ابتدا کمی جنجال برانگیز بود و بحث زیادی حول آن شکل گرفت، اما به طور کلی می‌توان آن را زیبا نامید. این دستگاه واقعا بزرگ است و ابعاد 390 × 260 × 104 میلی‌متری دارد. البته اگر نسخه دیجیتال آن را بگیرید کمی کوچکتر است، اما نه قدری که تاثیر گذار باشد.

روی خود کنسول، ترکیب ساده‌ای از دکمه‌ها و پورت‌های مختلف مشاهده می‌کنید. در جلو، یک پورت USB-A 3.0 و یک پورت USB-C دارید. انتقاد هایی در این زمینه وجود دارد که سونی باید یک پورت USB دیگر اینجا قرار دهد، مخصوصا اگر PS VR2 نیز داشته باشید. در پایین هم دکمه روشن/خاموش و ورود دیسک (Eject) را دارید. این‌ها روی یک لایه پلاستیکی مشکی قرار گرفته‌اند، که اثرانگشت زیادی به خودش جذب می‌کند. همچنین موقع گذاشتن دیسک ها، ممکن خط و خش هم به خودش بگیرد.

در پشت نیز، ورودی کابل برق، پورت کابل اترنت و دو USB 3.0 خواهید داشت که دسترسی خوبی به شما برای وصل کردن دستگاه های مختلف و دانگل های هدست های بلوتوثی می‌دهد.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

اگر از رنگ سفید PS5 نیز خوشتان نمی‌آید، خوشحال خواهید شد اگر بدانید می‌توانید این صفحات پلاستیکی سفید دو طرف را جدا کنید و رنگ آن ها را عوض کنید. این نه تنها دسترسی سریع به قسمت داخلی کنسول برای پاک کردن گرد و غبار، و یا جایگزینی حافظه NVMe SSD را می دهد، بلکه به شما امکان می دهد این صفحات سفید را عوض کنید و با رنگ دلخواه خودتان جایگزین کنید. بنابراین سونی دست شما را باز گذاشته است تا PS5 خودتان شخصی سازی کنید، که ویژگی خوبی است.

PS5 را می‌توانید به صورت افقی یا عمودی روی پایه‌ای که خود سونی گذشته است نصب کنید و آن را مطابق دیزاین خانه و اتاق خودتان بچینید. البته کیفیت کلی بدنه این کنسول در مقایسه با Xbox Series X کمی پایین‌تر است. درواقع کنسول مایکروسافت را می‌توانیم یک دستگاه عالی در زمینه ساخت بدانیم و PS5 کیفیت پایین‌تری نسبت به آن دارد.

از آنجایی که PS5 به طور کامل از پلاستیک ساخته شده است، احساس ارزان بودن را کاملا از آن حس می‌کنید؛ البته این تفاوتی که از آن صحبت می‌کنیم فاحش نیست، ولی به طور کلی انتظار بیشتری از کیفیت ساخت کنسول سونی می‌رفت. البته خوشبخانه این مورد در ارتباط با کنترلر آن وجود ندارد. درواقع می‌توان گفت کنترلر PS5 از بهترین ویژگی های کنسول است و چیزی است که باعث می‌شود حس کنیم با یک کنسول نسل جدید طرف هستیم.

برعکس Xbox، کنسول PS5 از نظر ارتقا حافظه دست شما را بیشتر باز می‌گذارد؛ شما می‌توانید حافظه دستگاه خودتان را اضافه کردن M.2 SSD افزایش دهید. بعد از نصب نیز به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید بدون اینکه احساس کنید سرعت آن کمتر است.

 

مشخصات فنی

  • پردازنده AMD Zen 2 با 10.28 ترافلاپس
  • NVMe SSD فوق سریع که بازی ها سریع‌تر اجرا می‌کند و زمان لود را کاهش می‌دهد.
  • 16 گیگابایت رم از نوع GDDR6

PS5 از نظر مشخصات و قدرتی که دارد، کاملا از نسخه قبلی خودش یعنی PS4 Pro سرتر است و یک کنسول “نسل جدید” است. PS5 بسیار قدرتمند است و به جز چند مورد خفیف، در کنار Xbox Series X قرار می‌گیرد. سونی به افزایش سرعت، دسترسی و پتانسیل برای بهبود تصاویر و وضوح، بالاتر از هر چیز ادامه داده است و قطعات داخلی دستگاه خودش را نیز براساس همین هدف قرار داده است.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

PS5 از پردازنده AMD Zen 2 با 8 هسته با فرکانس‌های متغیر استفاده می‌کند و سرعت کلاک آن به 3.5 گیگاهرتز می‌رسد. پردازنده گرافیکی نیز یک واحد سفارشی AMD است که می‌تواند به حداکثر 10.28 ترافلاپس در 2.23 گیگاهرتز برسد. درحالیکه PS5 قابلیت پشتیبانی 4K را دارد، اما یک سری محدودیت ها نیز برایش بوجود آمده است.

به عنوان مثال هنگام اجرای بازی The Witcher 3 در کیفیت 4K و وقتی که ری‌تریسینگ روشن است،فریم‌ریت به شدت کاهش پیدا می‌کند، که کیفیت کلی را کاهش می‌دهد. بنابرین معمولا باید بین داشتن رزولوشن بالا یا ری‌تریسینگ، یکی را انتخاب کنید.

PS5 دارای 16 گیگابایت حافظه ویدیویی GDDR6 با پهنای باند چشمگیر 448 گیگابایت بر ثانیه است. سونی همچنین Wi-Fi 6 و Bluetooth 5.1 را در این کنسول استفاده کرده است. وای البته الان با ورود Wi-Fi 6E کمی قدیمی شده است، اما همچنان سرعت دانلود فوق العاده ای را می دهد.

حافظه داخلی PS5 به صورت دیفالت 825 گیگابایت است، که اگر مقداری که توسط سیستم‌عامل اشغال می‌شود را حذف کنیم، 667.2 گیگابایت برای شما باقی می‌ماند که بازی ها را نصب کنید. درست است که مقدار نسبتا قابل توجهی است، اما ممکن است پس از مدتی خودتان را حین پاک کردن یک بازی برای نصب یک بازی دیگر پیدا کنید. اگر یک گیمر تمام وقت هستید، احتمالا بخواهید خودتان حافظه دیگری به دستگاه‌تان اضافه کنید.

صدای سه بعدی یکی از دیگر ویژگی های اصلی نسل جدید است، موفقیتی که توسط تکنولوژی Tempest Engine به دست آمده است. این اجازه می دهد تا به جای محدود شدن به 50 منبع صوتی مانند PS4 و PS4 Pro، صدها منبع صوتی به طور همزمان ثبت شوند. بازی‌های Third-Party همیشه از قابلیت‌های سه‌بعدی PS5 استفاده نمی‌کنند، اما در بازی‌های انحصاری First-Party، مانند Returnal و Ratchet & Clank: A Rift Apart، استفاده از آن را خواهید دید.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

گرافیک و عملکرد

در سال اول معرفی PS5، بازی های انحصاری کمی مانند Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و  Devil May Cry 5 در اختیار داشتیم. اما در ادامه بازی هایی مانند Ratchet & Clank: Rift Apart، Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West وGod of War Ragnarök به ما نشان دادند که این کنسول چقدر می‌تواند قدرتمند باشد.

PS5 در صورت اتصال به صفحه نمایش هایی که از HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند، قادر به اجرای 120 فریم در ثانیه است، اگرچه با گذشت دو سال از عمر کنسول، هنوز بازی های کمی وجود دارند که می توانند به همچین درجه‌ای برسند.

در زمان معرفی، PS5 از نرخ نوسازی متغیر (VRR) پشتیبانی نمی کرد؛ یعنی نرخ بروزرسانی نمایشگر در مانیتورهای سازگار با HDMI 2.1 به صورت پویا با خروجی کنسول همگام می شود و در نتیجه گیم پلی نرم تری خواهید داشت. همچنین بعضی از بازی‌های PS5 حالت نرخ تازه‌سازی بالا (HRR) را دارند که می‌تواند نرخ رفرش بازی مورد نظر را با توجه به آنچه روی صفحه اتفاق می‌افتد بین 60 هرتز تا 120 هرتز تنظیم.

در ادامه می‌توانیم مقایسه PS5 با PS4 Pro را در برخی زمینه ها ببینیم:

ps5-loading-times-1-768x647

در نمودار بالا می‌توانیم ببینیم که مدت زمان لود بازی ها در کنسول جدید سونی چقدر پیشرفت داشته است (البته در مقابل Xbox Series X کم می‌آورد). در نمودار بعدی می‌توانیم مقایسه این دستگاه را با کنسول مایکروسافت ببینیم:

ps5-loading-times-2-768x647

در اصل مایکروسافت در کنسول Xbox Series X (و حتی سری S) با معماری ذخیره سازی و شبیه‌سازی خودش، تکنولوژی backwards compatibility خودش را به شدت پیشرفت داده است تا از PS5 پیشی بگیرد. اما جدا از این موضوع، بازی هایی که به صورت انحصاری برای PS5 ساخته می‌شوند، به طرز خیره کننده‌ای از این سخت‌افزار استفاده می‌کنند.

Ray Tracing

به عنوان مثال، بازی Spider-Man: Miles Morales در زمینه ری‌تریسینگ به صورت Real-Time عملکرد خیره کننده‌ای داشته است که تجربه شما از بازی را بهبود می‌بخشد. ری‌تریسینگ به بازی ساز ها اجازه می‌دهد تا نورپردازی، بازتاب نور و دیگر موارد را به صورت واقعی‌تری پیاده‌سازی کند. برخی از بازی‌ها حالت Performance RT را ایجاد کرده‌اند که هدف آن بهترین حالت بین رفرش‌ریت بالاتر و داشتن ری‌تریسنگ است.

کنترلر PS5

کنترلر

کنترلر DualSense چیزی است که PS5 را به عنوان یک کنسول نسل جدید تعریف می کند. این یک پیشرفت عالی نسبت به Dualshock 4 است و ویژگی‌های جدیدی را معرفی می‌کند که اگر به درستی مورد توجه قرار گیرند، بدون شک در سال های آینده تجربه بازی را برای شما ایده‌آل می‌کند. داشتن ویبره مناسب در تعامل با بازی و تریگر هایی که به شما حس واقعی بودن می‌دهد (مثلا استفاده از R2 در بازی وقتی از تیر و کمان استفاده می‌کنید، حس واقعی کشیدن کمان را به شما می‌ده). Astro’s Playroom روی کنسول نصب است و می‌توانید با این کنترلر آشنا شوید.

 

 

 

خرید کنسول بازی سونی PlayStation 5 Digital

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

کنسول PS5 یک تکامل کامل از دستاورد های سونی در پردازنده های خودش است. این یک کنسول فوق‌العاده و البته آینده‌نگر است؛ از تکنولوژی جدید و فوق سریع SSD آن گرفته تا قدرت گرافیکی 4K. این دو را اگر با رابط کاربری راضی کننده و بازی های انحصاری خوب ادغام کنیم، این کنسول را به یکی از بهترین ها تبدیل می‌کند که می‌توانید بخرید.
بزرگترین رقیب PS5، محصول مایکروسافت، یعنی Xbox Series X است که مشخصات نسبتا مشابهی دارد. بنابراین اگر در انتخاب بین این دو مردد بودید، دلیل برتری PS5 می‌تواند بازی های انحصاری آن باشد که مطابق سلیقه شما باشد.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard کنسول PS5 یک تکامل کامل از دستاورد های سونی در پردازنده های خودش است. این یک کنسول فوق‌العاده و البته آینده‌نگر است؛ از تکنولوژی جدید و فوق سریع SSD آن گرفته تا قدرت گرافیکی 4K. این دو را اگر با رابط کاربری راضی کننده و بازی های انحصاری خوب ادغام کنیم، این کنسول را به یکی از بهترین ها تبدیل می‌کند که می‌توانید بخرید. بزرگترین رقیب PS5، محصول مایکروسافت، یعنی Xbox Series X است که مشخصات نسبتا مشابهی دارد. بنابراین اگر در انتخاب بین این دو مردد بودید، دلیل برتری PS5 می‌تواند بازی های انحصاری آن باشد که مطابق سلیقه شما باشد. طراحی سونی بعد از تولید پلی‌استیشن 1 تقریبا رنگ مشکی را به عنوان رنگ اصلی کنسول های خودش در نظر گرفته بود؛ بنابراین این رنگ به نوعی تبدیل به نماد پلی‌استیشن تبدیل شده بود. اما با رونمایی از PS5 دیدیم که رنگ کنسول جدید سونی به سفید تغییر پیدا کرده است که یک حرکت جدید محسوب می‌شود. طراحی کلی PS5 در ابتدا کمی جنجال برانگیز بود و بحث زیادی حول آن شکل گرفت، اما به طور کلی می‌توان آن را زیبا نامید. این دستگاه واقعا بزرگ است و ابعاد 390 × 260 × 104 میلی‌متری دارد. البته اگر نسخه دیجیتال آن را بگیرید کمی کوچکتر است، اما نه قدری که تاثیر گذار باشد. روی خود کنسول، ترکیب ساده‌ای از دکمه‌ها و پورت‌های مختلف مشاهده می‌کنید. در جلو، یک پورت USB-A 3.0 و یک پورت USB-C دارید. انتقاد هایی در این زمینه وجود دارد که سونی باید یک پورت USB دیگر اینجا قرار دهد، مخصوصا اگر PS VR2 نیز داشته باشید. در پایین هم دکمه روشن/خاموش و ورود دیسک (Eject) را دارید. این‌ها روی یک لایه پلاستیکی مشکی قرار گرفته‌اند، که اثرانگشت زیادی به خودش جذب می‌کند. همچنین موقع گذاشتن دیسک ها، ممکن خط و خش هم به خودش بگیرد. در پشت نیز، ورودی کابل برق، پورت کابل اترنت و دو USB 3.0 خواهید داشت که دسترسی خوبی به شما برای وصل کردن دستگاه های مختلف و دانگل های هدست های بلوتوثی می‌دهد. اگر از رنگ سفید PS5 نیز خوشتان نمی‌آید، خوشحال خواهید شد اگر بدانید می‌توانید این صفحات پلاستیکی سفید دو طرف را جدا کنید و رنگ آن ها را عوض کنید. این نه تنها دسترسی سریع به قسمت داخلی کنسول برای پاک کردن گرد و غبار، و یا جایگزینی حافظه NVMe SSD را می دهد، بلکه به شما امکان می دهد این صفحات سفید را عوض کنید و با رنگ دلخواه خودتان جایگزین کنید. بنابراین سونی دست شما را باز گذاشته است تا PS5 خودتان شخصی سازی کنید، که ویژگی خوبی است. PS5 را می‌توانید به صورت افقی یا عمودی روی پایه‌ای که خود سونی گذشته است نصب کنید و آن را مطابق دیزاین خانه و اتاق خودتان بچینید. البته کیفیت کلی بدنه این کنسول در مقایسه با Xbox Series X کمی پایین‌تر است. درواقع کنسول مایکروسافت را می‌توانیم یک دستگاه عالی در زمینه ساخت بدانیم و PS5 کیفیت پایین‌تری نسبت به آن دارد. از آنجایی که PS5 به طور کامل از پلاستیک ساخته شده است، احساس ارزان بودن را کاملا از آن حس می‌کنید؛ البته این تفاوتی که از آن صحبت می‌کنیم فاحش نیست، ولی به طور کلی انتظار بیشتری از کیفیت ساخت کنسول سونی می‌رفت. البته خوشبخانه این مورد در ارتباط با کنترلر آن وجود ندارد. درواقع می‌توان گفت کنترلر PS5 از بهترین ویژگی های کنسول است و چیزی است که باعث می‌شود حس کنیم با یک کنسول نسل جدید طرف هستیم. برعکس Xbox، کنسول PS5 از نظر ارتقا حافظه دست شما را بیشتر باز می‌گذارد؛ شما می‌توانید حافظه دستگاه خودتان را اضافه کردن M.2 SSD افزایش دهید. بعد از نصب نیز به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید بدون اینکه احساس کنید سرعت آن کمتر است. مشخصات فنی پردازنده AMD Zen 2 با 10.28 ترافلاپس NVMe SSD فوق سریع که بازی ها سریع‌تر اجرا می‌کند و زمان لود را کاهش می‌دهد. 16 گیگابایت رم از نوع GDDR6 PS5 از نظر مشخصات و قدرتی که دارد، کاملا از نسخه قبلی خودش یعنی PS4 Pro سرتر است و یک کنسول "نسل جدید" است. PS5 بسیار قدرتمند است و به جز چند مورد خفیف، در کنار Xbox Series X قرار می‌گیرد. سونی به افزایش سرعت، دسترسی و پتانسیل برای بهبود تصاویر و وضوح، بالاتر از هر چیز ادامه داده است و قطعات داخلی دستگاه خودش را نیز براساس همین هدف قرار داده است. PS5 از پردازنده AMD Zen 2 با 8 هسته با فرکانس‌های متغیر استفاده می‌کند و سرعت کلاک آن به 3.5 گیگاهرتز می‌رسد. پردازنده گرافیکی نیز یک واحد سفارشی AMD است که می‌تواند به حداکثر 10.28 ترافلاپس در 2.23 گیگاهرتز برسد. درحالیکه PS5 قابلیت پشتیبانی 4K را دارد، اما یک سری محدودیت ها نیز برایش بوجود آمده است. به عنوان مثال هنگام اجرای بازی The Witcher 3 در کیفیت 4K و وقتی که ری‌تریسینگ روشن است،فریم‌ریت به شدت کاهش پیدا می‌کند، که کیفیت کلی را کاهش می‌دهد. بنابرین معمولا باید بین داشتن رزولوشن بالا یا ری‌تریسینگ، یکی را انتخاب کنید. PS5 دارای 16 گیگابایت حافظه ویدیویی GDDR6 با پهنای باند چشمگیر 448 گیگابایت بر ثانیه است. سونی همچنین Wi-Fi 6 و Bluetooth 5.1 را در این کنسول استفاده کرده است. وای البته الان با ورود Wi-Fi 6E کمی قدیمی شده است، اما همچنان سرعت دانلود فوق العاده ای را می دهد. حافظه داخلی PS5 به صورت دیفالت 825 گیگابایت است، که اگر مقداری که توسط سیستم‌عامل اشغال می‌شود را حذف کنیم، 667.2 گیگابایت برای شما باقی می‌ماند که بازی ها را نصب کنید. درست است که مقدار نسبتا قابل توجهی است، اما ممکن است پس از مدتی خودتان را حین پاک کردن یک بازی برای نصب یک بازی دیگر پیدا کنید. اگر یک گیمر تمام وقت هستید، احتمالا بخواهید خودتان حافظه دیگری به دستگاه‌تان اضافه کنید. صدای سه بعدی یکی از دیگر ویژگی های اصلی نسل جدید است، موفقیتی که توسط تکنولوژی Tempest Engine به دست آمده است. این اجازه می دهد تا به جای محدود شدن به 50 منبع صوتی مانند PS4 و PS4 Pro، صدها منبع صوتی به طور همزمان ثبت شوند. بازی‌های Third-Party همیشه از قابلیت‌های سه‌بعدی PS5 استفاده نمی‌کنند، اما در بازی‌های انحصاری First-Party، مانند Returnal و Ratchet & Clank: A Rift Apart، استفاده از آن را خواهید دید. گرافیک و عملکرد در سال اول معرفی PS5، بازی های انحصاری کمی مانند Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و  Devil May Cry 5 در اختیار داشتیم. اما در ادامه بازی هایی مانند Ratchet & Clank: Rift Apart، Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West وGod of War Ragnarök به ما نشان دادند که این کنسول چقدر می‌تواند قدرتمند باشد. PS5 در صورت اتصال به صفحه نمایش هایی که از HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند، قادر به اجرای 120 فریم در ثانیه است، اگرچه با گذشت دو سال از عمر کنسول، هنوز بازی های کمی وجود دارند که می توانند به همچین درجه‌ای برسند. در زمان معرفی، PS5 از نرخ نوسازی متغیر (VRR) پشتیبانی نمی کرد؛ یعنی نرخ بروزرسانی نمایشگر در مانیتورهای سازگار با HDMI 2.1 به صورت پویا با خروجی کنسول همگام می شود و در نتیجه گیم پلی نرم تری خواهید داشت. همچنین بعضی از بازی‌های PS5 حالت نرخ تازه‌سازی بالا (HRR) را دارند که می‌تواند نرخ رفرش بازی مورد نظر را با توجه به آنچه روی صفحه اتفاق می‌افتد بین 60 هرتز تا 120 هرتز تنظیم. در ادامه می‌توانیم مقایسه PS5 با PS4 Pro را در برخی زمینه ها ببینیم: در نمودار بالا می‌توانیم ببینیم که مدت زمان لود بازی ها در کنسول جدید سونی چقدر پیشرفت داشته است (البته در مقابل Xbox Series X کم می‌آورد). در نمودار بعدی می‌توانیم مقایسه این دستگاه را با کنسول مایکروسافت ببینیم: در اصل مایکروسافت در کنسول Xbox Series X (و حتی سری S) با معماری ذخیره سازی و شبیه‌سازی خودش، تکنولوژی backwards compatibility خودش را به شدت پیشرفت داده است تا از PS5 پیشی بگیرد. اما جدا از این موضوع، بازی هایی که به صورت انحصاری برای PS5 ساخته می‌شوند، به طرز خیره کننده‌ای از این سخت‌افزار استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، بازی Spider-Man: Miles Morales در زمینه ری‌تریسینگ به صورت Real-Time عملکرد خیره کننده‌ای داشته است که تجربه شما از بازی را بهبود می‌بخشد. ری‌تریسینگ به بازی ساز ها اجازه می‌دهد تا نورپردازی، بازتاب نور و دیگر موارد را به صورت واقعی‌تری پیاده‌سازی کند. برخی از بازی‌ها حالت Performance RT را ایجاد کرده‌اند که هدف آن بهترین حالت بین رفرش‌ریت بالاتر و داشتن ری‌تریسنگ است. کنترلر کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

طراحی

سونی بعد از تولید پلی‌استیشن 1 تقریبا رنگ مشکی را به عنوان رنگ اصلی کنسول های خودش در نظر گرفته بود؛ بنابراین این رنگ به نوعی تبدیل به نماد پلی‌استیشن تبدیل شده بود. اما با رونمایی از PS5 دیدیم که رنگ کنسول جدید سونی به سفید تغییر پیدا کرده است که یک حرکت جدید محسوب می‌شود.

طراحی کلی PS5 در ابتدا کمی جنجال برانگیز بود و بحث زیادی حول آن شکل گرفت، اما به طور کلی می‌توان آن را زیبا نامید. این دستگاه واقعا بزرگ است و ابعاد 390 × 260 × 92 میلی‌متری دارد. این مدل دیجیتال نسبت به مدل دیسک‌خور کمی کوچکتر است، اما آنقدر تاثیر گذار نیست. نسخه دیجیتال اینگونه است که دیسک بازی نمی‌توانید بخرید و همه بازی هارا باید از استور خود سونی خریداری کنید.

روی خود کنسول، ترکیب ساده‌ای از دکمه‌ها و پورت‌های مختلف مشاهده می‌کنید. در جلو، یک پورت USB-A 3.0 و یک پورت USB-C دارید. انتقاد هایی در این زمینه وجود دارد که سونی باید یک پورت USB دیگر اینجا قرار دهد، مخصوصا اگر PS VR2 نیز داشته باشید. در پایین هم دکمه روشن/خاموش و ورود دیسک (Eject) را دارید. این‌ها روی یک لایه پلاستیکی مشکی قرار گرفته‌اند، که اثرانگشت زیادی به خودش جذب می‌کند. همچنین موقع گذاشتن دیسک ها، ممکن خط و خش هم به خودش بگیرد.

در پشت نیز، ورودی کابل برق، پورت کابل اترنت و دو USB 3.0 خواهید داشت که دسترسی خوبی به شما برای وصل کردن دستگاه های مختلف و دانگل های هدست های بلوتوثی می‌دهد.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

اگر از رنگ سفید PS5 نیز خوشتان نمی‌آید، خوشحال خواهید شد اگر بدانید می‌توانید این صفحات پلاستیکی سفید دو طرف را جدا کنید و رنگ آن ها را عوض کنید. این نه تنها دسترسی سریع به قسمت داخلی کنسول برای پاک کردن گرد و غبار، و یا جایگزینی حافظه NVMe SSD را می دهد، بلکه به شما امکان می دهد این صفحات سفید را عوض کنید و با رنگ دلخواه خودتان جایگزین کنید. بنابراین سونی دست شما را باز گذاشته است تا PS5 خودتان شخصی سازی کنید، که ویژگی خوبی است.

PS5 را می‌توانید به صورت افقی یا عمودی روی پایه‌ای که خود سونی گذشته است نصب کنید و آن را مطابق دیزاین خانه و اتاق خودتان بچینید. البته کیفیت کلی بدنه این کنسول در مقایسه با Xbox Series X کمی پایین‌تر است. درواقع کنسول مایکروسافت را می‌توانیم یک دستگاه عالی در زمینه ساخت بدانیم و PS5 کیفیت پایین‌تری نسبت به آن دارد.

از آنجایی که PS5 به طور کامل از پلاستیک ساخته شده است، احساس ارزان بودن را کاملا از آن حس می‌کنید؛ البته این تفاوتی که از آن صحبت می‌کنیم فاحش نیست، ولی به طور کلی انتظار بیشتری از کیفیت ساخت کنسول سونی می‌رفت. البته خوشبخانه این مورد در ارتباط با کنترلر آن وجود ندارد. درواقع می‌توان گفت کنترلر PS5 از بهترین ویژگی های کنسول است و چیزی است که باعث می‌شود حس کنیم با یک کنسول نسل جدید طرف هستیم.

برعکس Xbox، کنسول PS5 از نظر ارتقا حافظه دست شما را بیشتر باز می‌گذارد؛ شما می‌توانید حافظه دستگاه خودتان را اضافه کردن M.2 SSD افزایش دهید. بعد از نصب نیز به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید بدون اینکه احساس کنید سرعت آن کمتر است.

 

مشخصات فنی

  • پردازنده AMD Zen 2 با 10.28 ترافلاپس
  • NVMe SSD فوق سریع که بازی ها سریع‌تر اجرا می‌کند و زمان لود را کاهش می‌دهد.
  • 16 گیگابایت رم از نوع GDDR6

PS5 از نظر مشخصات و قدرتی که دارد، کاملا از نسخه قبلی خودش یعنی PS4 Pro سرتر است و یک کنسول “نسل جدید” است. PS5 بسیار قدرتمند است و به جز چند مورد خفیف، در کنار Xbox Series X قرار می‌گیرد. سونی به افزایش سرعت، دسترسی و پتانسیل برای بهبود تصاویر و وضوح، بالاتر از هر چیز ادامه داده است و قطعات داخلی دستگاه خودش را نیز براساس همین هدف قرار داده است.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

PS5 از پردازنده AMD Zen 2 با 8 هسته با فرکانس‌های متغیر استفاده می‌کند و سرعت کلاک آن به 3.5 گیگاهرتز می‌رسد. پردازنده گرافیکی نیز یک واحد سفارشی AMD است که می‌تواند به حداکثر 10.28 ترافلاپس در 2.23 گیگاهرتز برسد. درحالیکه PS5 قابلیت پشتیبانی 4K را دارد، اما یک سری محدودیت ها نیز برایش بوجود آمده است.

به عنوان مثال هنگام اجرای بازی The Witcher 3 در کیفیت 4K و وقتی که ری‌تریسینگ روشن است،فریم‌ریت به شدت کاهش پیدا می‌کند، که کیفیت کلی را کاهش می‌دهد. بنابرین معمولا باید بین داشتن رزولوشن بالا یا ری‌تریسینگ، یکی را انتخاب کنید.

PS5 دارای 16 گیگابایت حافظه ویدیویی GDDR6 با پهنای باند چشمگیر 448 گیگابایت بر ثانیه است. سونی همچنین Wi-Fi 6 و Bluetooth 5.1 را در این کنسول استفاده کرده است. وای البته الان با ورود Wi-Fi 6E کمی قدیمی شده است، اما همچنان سرعت دانلود فوق العاده ای را می دهد.

حافظه داخلی PS5 به صورت دیفالت 825 گیگابایت است، که اگر مقداری که توسط سیستم‌عامل اشغال می‌شود را حذف کنیم، 667.2 گیگابایت برای شما باقی می‌ماند که بازی ها را نصب کنید. درست است که مقدار نسبتا قابل توجهی است، اما ممکن است پس از مدتی خودتان را حین پاک کردن یک بازی برای نصب یک بازی دیگر پیدا کنید. اگر یک گیمر تمام وقت هستید، احتمالا بخواهید خودتان حافظه دیگری به دستگاه‌تان اضافه کنید.

صدای سه بعدی یکی از دیگر ویژگی های اصلی نسل جدید است، موفقیتی که توسط تکنولوژی Tempest Engine به دست آمده است. این اجازه می دهد تا به جای محدود شدن به 50 منبع صوتی مانند PS4 و PS4 Pro، صدها منبع صوتی به طور همزمان ثبت شوند. بازی‌های Third-Party همیشه از قابلیت‌های سه‌بعدی PS5 استفاده نمی‌کنند، اما در بازی‌های انحصاری First-Party، مانند Returnal و Ratchet & Clank: A Rift Apart، استفاده از آن را خواهید دید.

کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

گرافیک و عملکرد

در سال اول معرفی PS5، بازی های انحصاری کمی مانند Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و  Devil May Cry 5 در اختیار داشتیم. اما در ادامه بازی هایی مانند Ratchet & Clank: Rift Apart، Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West وGod of War Ragnarök به ما نشان دادند که این کنسول چقدر می‌تواند قدرتمند باشد.

PS5 در صورت اتصال به صفحه نمایش هایی که از HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند، قادر به اجرای 120 فریم در ثانیه است، اگرچه با گذشت دو سال از عمر کنسول، هنوز بازی های کمی وجود دارند که می توانند به همچین درجه‌ای برسند.

در زمان معرفی، PS5 از نرخ نوسازی متغیر (VRR) پشتیبانی نمی کرد؛ یعنی نرخ بروزرسانی نمایشگر در مانیتورهای سازگار با HDMI 2.1 به صورت پویا با خروجی کنسول همگام می شود و در نتیجه گیم پلی نرم تری خواهید داشت. همچنین بعضی از بازی‌های PS5 حالت نرخ تازه‌سازی بالا (HRR) را دارند که می‌تواند نرخ رفرش بازی مورد نظر را با توجه به آنچه روی صفحه اتفاق می‌افتد بین 60 هرتز تا 120 هرتز تنظیم.

در ادامه می‌توانیم مقایسه PS5 با PS4 Pro را در برخی زمینه ها ببینیم:

ps5-loading-times-1-768x647

در نمودار بالا می‌توانیم ببینیم که مدت زمان لود بازی ها در کنسول جدید سونی چقدر پیشرفت داشته است (البته در مقابل Xbox Series X کم می‌آورد). در نمودار بعدی می‌توانیم مقایسه این دستگاه را با کنسول مایکروسافت ببینیم:

ps5-loading-times-2-768x647

در اصل مایکروسافت در کنسول Xbox Series X (و حتی سری S) با معماری ذخیره سازی و شبیه‌سازی خودش، تکنولوژی backwards compatibility خودش را به شدت پیشرفت داده است تا از PS5 پیشی بگیرد. اما جدا از این موضوع، بازی هایی که به صورت انحصاری برای PS5 ساخته می‌شوند، به طرز خیره کننده‌ای از این سخت‌افزار استفاده می‌کنند.

Ray Tracing

به عنوان مثال، بازی Spider-Man: Miles Morales در زمینه ری‌تریسینگ به صورت Real-Time عملکرد خیره کننده‌ای داشته است که تجربه شما از بازی را بهبود می‌بخشد. ری‌تریسینگ به بازی ساز ها اجازه می‌دهد تا نورپردازی، بازتاب نور و دیگر موارد را به صورت واقعی‌تری پیاده‌سازی کند. برخی از بازی‌ها حالت Performance RT را ایجاد کرده‌اند که هدف آن بهترین حالت بین رفرش‌ریت بالاتر و داشتن ری‌تریسنگ است.

کنترلر PS5

کنترلر

کنترلر DualSense چیزی است که PS5 را به عنوان یک کنسول نسل جدید تعریف می کند. این یک پیشرفت عالی نسبت به Dualshock 4 است و ویژگی‌های جدیدی را معرفی می‌کند که اگر به درستی مورد توجه قرار گیرند، بدون شک در سال های آینده تجربه بازی را برای شما ایده‌آل می‌کند. داشتن ویبره مناسب در تعامل با بازی و تریگر هایی که به شما حس واقعی بودن می‌دهد (مثلا استفاده از R2 در بازی وقتی از تیر و کمان استفاده می‌کنید، حس واقعی کشیدن کمان را به شما می‌ده). Astro’s Playroom روی کنسول نصب است و می‌توانید با این کنترلر آشنا شوید.

 

 

 

خرید کنسول بازی سونی PlayStation 5 Digital

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B

یک لپ‌تاپ میان‌رده و اقتصادی با عملکردی مناسب و زیبایی خاص خودش که حسابی شما را به وجد خواهد آورد.

ظاهر و بدنه

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B

طراحی لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B نسبت به مدل های نسل قبلی خودش پیشرفت قابل قبولی داشته است و گوشه‌های آن گرد تر شده است، همچنین لولا های بهبود یافته آن باعث شده است که صفحه نمایش محکم‌تر سر جای خودش باقی بماند و در عین حال 360 درجه خم شود. استحکام شاسی همانطور قوی مانده است و قدرت خوبی دارد.

درب لپ‌تاپ به لطف ضخامت و تقویت شیشه لبه به لبه محکم است و از جنس و کیفیت خوبی برخورد دارد، اما بخش پایینی لپ‌تاپ (در وسط کیبرد) در اثر فشار به داخل خم می‌شود؛ البته این اتفاق برای لپ‌تاپ های اقتصادی رایج است و اکثر این لپ‌تاپ ها این مشکل را دارند.

وزن 1500 گرمی لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B نشان دهنده این است که می‌توان آن را راحت حمل کرد، گرچه که جزو لپ‌تاپ های فوق سبک قرار نمی‌گیرد. ابعاد این لپ‌تاپ 321.5 × 217.5 × 20.9 میلی‌متر است که نسبتا جمع و جور است و در اکثر کیف و کوله ها جا می‌شود.

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-A

پورت های ورودی در لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B خوب و رضایت بخش هستند و انتظاراتی که داریم را برآورده می‌کند . پورت HDMI فقط 1.4a است، برای همین مانیتور خارجی 4K با فرکانس 60 هرتز باید به جای آن، باید از طریق USB-C DP متصل شود. 2 عدد پورت USB 3.0 Gen1 Type-A و یک عدد پورت Type-C، کارت خوان و جک 3.5 میلی‌متری صدا از دیگر پورت های این لپ‌تاپ هستند.

لنوو از یک وبکم  2 مگاپیکسلی  در لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B استفاده می‌کند تا تصویری واضح‌‌تر را نسبت به مدل های نسل قدیمی ثبت کند (گرچه که همچنان کیفیت خیلی خوبی ندارد). مادون قرمز و شاتر فیزیکی هر دو به ترتیب برای پشتیبانی از Windows Hello و حفظ حریم خصوصی شما موجود هستند.

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B کیبرد خیلی خوبی دارد. کلید ها “کلیکی” تر هستند و فاصله بین‌شان هم مناسب است. این کلیدها بازخورد لمسی خوبی از خودشان نشان می‌دهند، اگرچه برای فعال کردن آن ها باید نیروی بیشتری وارد کنید. با استفاده از نور پس‌زمینه قرار گرفته، امکان تایپ در تاریکی برای شما فراهم است و این نور دید خوبی به حروف به شما می‌دهند. البته که NumPad از این کیبرد حذف شده است.

تاچ‌پد استفاده شده در لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B شاید خیلی خوب نباشد (موقع Drag/Drop کردن شاید کمی اذیت کند)، اما می‌توان با آن کنار آمد. اندازه تاچ‌پد نسبتا بزرگ است (12 × 7.5 سانتی‌متر) و این مزیت خوبی برای آن حساب می‌شود.  Palm Rejection در این تاچ‌پد استفاده شده است، ولی همچنان ممکن است به صورت تصادفی لمس های غیر ارادی داشته باشید. به طور کلی اما پیشنهاد می‌شود از ماوس استفاده کنید.

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-A

صفحه نمایش

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B از یک صفحه نمایش لمسی 14 اینچی از نوع IPS استفاده می‌کند که کیفیتی Full HD به شما می‌دهد. این به شما رزولوشن 1080 × 1920 مگاپیکسلی با رفرش ریت 60 هرتزی می‌دهد که برای لپ‌تاپی در این رنج نرمال است.

پوشش طیف رنگی sRGB در این صفحه نمایش 59.6% است که نسبتا قابل قبول است؛ گرچه که اگر طراح گرافیک هستید باید بدانید شاید خیلی نتوانید رویش حساب کنید. البته که لپ‌تاپی با این قیمت همچین هدفی هم ندارد. شدت روشنایی نیز 339 نیت ثبت شده است که برای کار در محیط داخل کاملا مناسب است، ولی در محیط بیرون ممکن است کمی مشکل ساز شود.

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-A

سخت‌افزار

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B دارای پردازنده نسل یازدهمی Intel i5-1135G7 با 4 هسته و 8 رشته پردازشی به همراه 8 مگابایت کش است. فرکانس پردازنده از 2.4 گیگاهرتز از حالت پایه شروع می‌شود و به 4.2 گیگاهرتز در حالت توربو می‌رسد. این پردازنده مناسب برای یک لپ‌تاپ میان‌رده است که می‌توانید کار های روزانه و سبک تا متوسط خودتان را با آن انجام دهید. کار با انواع نرم‌افزار های صنعتی با این پردازنده ممکن است.

این لپ‌تاپ از کارت گرافیک داخلی Intel Iris Xe با 4 گیگابایت رم بهره می‌برد. طبیعتا برای اجرای بازی های سنگین و AAA نمی‌توانید روی این پردازنده گرافیکی حساب باز کنید، ولی انجام کار های گرافیکی سبک و بازی های معمولی امکان پذیر است.

در کنار این، لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B از 8 گیگابایت رم از نوع DDR4 استفاده می‌کند که پاسخگوی نیاز های شما و اجرای نرم‌افزار های صنعتی است. البته امکان ارتقا رم وجود ندارد. همچنین 256 گیگابایت حافظه داخلی از نوع SSD تعبیه شده است که البته اگر کم بود می‌توانید خودتان آن را ارتقا دهید.

لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-B در مواقع تحت فشار تا 39 دسی‌‌بل صدا تولید می‌کند که همچنان از خیلی از لپ‌تاپ ها کمتر است، برای همین می‌توانیم بگوییم که یک لپ‌تاپ کم صدا است. باتری  52.5WH این لپ‌تاپ تا 6 ساعت می‌تواند به شما شارژ دهد که برای بیرون بردن آن را مناسب می‌کند. 0 تا 100 شدن شارژ آن نیز حدود 2.5 ساعت طول می‌کشد.

 

 

نقاط قوت:

  • فن داخلی بزرگ و کم صدا
  • عملکرد خوب پردازنده
  • قیمت مناسب با توجه به قیمت

 

خرید لپ‌تاپ لنوو Legion 5 i7-A

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی
  • ۰
  • ۰

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A یک گزینه اقتصادی مناسب است که هدف اصلی آن یک لپ‌تاپ مالتی‌مدیا خانگی است که برای استفاده در ادارات و یا دانشجویان مناسب است.

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A

ظاهر و بدنه

در زمینه ظاهر، لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A یک لپ‌تاپ زیبا با نسبت صفحه نمایشی بزرگ (85%) است. کل لپ‌تاپ از پلاستیک ساخته شده است، که البته کیفیت خیلی بالایی ندارد؛ وقتی به شاسی فشار می‌آورید کمی خمیدگی مشاهده می‌شود. البته شاید همین ویژگی باعث شده است که وزن این لپ‌تاپ 17.3 اینچی پایین بماند. 2300 گرم برای لپ‌تاپی در این اندازه سبک به حساب می‌آید. ضخامت آن نیز 2.1 سانتی‌متر است که باعث می‌شود جمع و جور باشد.

درب لپ‌تاپ را با یک دست نمی‌توانید باز کنید، ولی وقتی این کار رو کردید، یک صفحه نمایش با حاشیه هایی باریک و یک وبکم HD روی آن مشاهده می‌کنید. ایسوس از تکنولوژی ErgoLift در این لپ‌تاپ هم استفاده کرده است تا وقتی آن را باز می‌کنید پشت آن کمی از روی زمین بلند شود.

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A

در قسمت پایینی، فضای خالی زیادی وجود دارد. به همین منظور لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A از یک کیبرد بزرگ استفاده می‌کند که NumPad هم دارد. بعضی از کلید‌ها نرم هستند و بعضی خاصیت “کلیکی” دارند، ولی به صورت کلی کیفیت تایپ و کلیک همه آن‌ها خوب است. به لطف نور‌ پس‌زمینه، تایپ در هنگام تاریکی نیز میسر شده است. تاچ‌پد نیز علی‌رغم اندازه کوچک‌اش، کیفیت خوبی دارد و دقیق است.

در سمت چپ لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A ، یک اسلات قفل و دو پورت USB Type-A 2.0 دارید. سمت چپ یک جای شارژر، یک پورت USB Type-A 3.2 (Gen. 1)، یک کانکتور HDMI، یک پورت USB Type-C 3.2 (Gen. 1)، یک جک صدا و یک کارت خوان MicroSD قرار دارد.

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A

صفحه نمایش

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A از یک صفحه نمایش مات 17.3 اینچی از نوع IPS (WV) استفاده می‌کند که کیفیتی Full HD با رزولوشن 1080 × 1920 مگاپیکسلی به شما می‌دهد. رفرش ریت 60 هرتزی این صفحه نمایش،  یک رنج نرمال است که لپ‌تاپ های اقتصادی از آن استفاده می‌کنند و مناسب است.

زاویه دید صفحه نمایش خوب است و با داشتن 178 درجه، امکان خوبی به شما برای دیدن محتویات صفحه می‌دهد. البته در طرف  مقابل میزان روشنایی صفحه با 262 نیت تقریبا پایین است و برای کار در محیط بیرون و زیر نور آفتاب مشکل ساز خواهد شد. پوشش 71% از طیف رنگی sRGB بالاتر از انتظار است و نسبت به لپ‌تاپ های هم‌‌‌رده، از این حیث کیفیت خوبی از خودش به جا گذاشته است. همچنین درست است که این یک لپ‌تاپ گیمینگ نیست، اما با زمان پاسخ‌دهی 11.6 میلی‌ثانیه‌ای، عملکرد خیلی خوبی دارد.

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A

سخت‌افزار

لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A از پردازنده نسل یازدهمی Intel i5-1135G7 با 4 هسته و 8 رشته پردازشی به همراه 8 مگابایت کش استفاده می‌کند. فرکانس پردازنده از 2.4 گیگاهرتز در حالت پایه شروع می‌شود و به 4.2 گیگاهرتز در حالت توربو می‌رسد که عدد خوبی است. این پردازنده شاید عملکرد فوق‌العاده‌ای نداشته باشد، اما برای ادیت سبک ویدیو و بازی های رده پایین مناسب است، و وبگردی و کار های روزمره نیز به آسانی توسط این پردازنده کنترل می‌شود.

در کنار این پردازنده، لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A از یک کارت گرافیک مجزا NVIDIA GeForce MX350 با 2 گیگابایت رم استفاده می‌کند. این کارت گرافیک، یک نمونه ارزان قیمت و پایین‌رده است که برای انجام بازی های سبک شما را همراهی می‌کند. شما می‌توانید بازی FIFA 21 را به عنوان مثال با 80FPS در بالاترین کیفیت بازی کنید.

رم استفاده شده در لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A مقدار نسبتا مناسب 8 گیگابایت از نوع DDR4 است که برای اجرای نرم‌افزار های صنعتی، دانشجویی و اداری کاملا کافی است. البته اگر این مقدار برایتان کم بود، امکان ارتقا آن تا 16 گیگابایت نیز برای شما مهیا است. حافظه داخلی نیز 1 ترابایت از نوع SSD است، که سرعت خیلی خوبی به شما میدهد. همچنین فرصت ارتقا آن در آینده را نیز دارید.

باتری 32Wh لپ‌تاپ ایسوس VivoBook X712EQ-A هنگام وب‌گردی (روشنایی 120 نیت و اجرای فقط تک برنامه تست)، 7 ساعت و 2 دقیقه دوام آورد که واقعا عالی است. این عدد برای پخش فیلم 5 ساعت و 3 دقیقه بود. این ویژگی برای حمل و استفاده از آن در خارج خانه بسیار مناسب است.

 

 

خرید لپ‌تاپ لنوو IdeaPad Flex 5-A

 

 

نقاط قوت:

  • قیمت مناسب
  • وزن و اندازه خوب
  • باتری قوی
  • طراحی زیبا

نقاط ضعف:

کیفیت ساخت نه چندان درجه یک

 

منبع: TAVPC

  • سهیل محسنی